Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Prosvjeta

Otvoreni dan projekta ICT4SCF u OŠ Eugena Kumičića u Slatini

        20.09.2014.         1297 pogleda
Otvoreni dan projekta ICT4SCF u OŠ Eugena Kumičića u Slatini

Projekt Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 204.224,23 eura te je kao glavni cilj imao implementaciju novorazvijenih informatičkih kurikula u četiri osnovne škole iz Zagreba i Slatine (Korisnik: OŠ E. Kumičića iz Slatine i partneri iz Zagreba: OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Ivan Granđe, OŠ Otona Ivekovića i Grafička škola u Zagrebu). Kurikuli su temeljeni na formuliranju novih ishoda učenja nastavnog predmeta informatike koji su nastavnici realizirali u sklopu izvannastavne aktivnosti Od bita do robota, a pokrivale su sadržaje LOGA-programskog jezika, Inkscapea, Robotike i Wordpressa.

Izvananastavne aktivnosti pohađali su svi zainteresirani učenici svih partnerskih škola te su u tu svrhu održani Otvoreni dani izvannastavne aktivnosti gdje su učenici pokazali što su naučili svojim nasljednicima koji će sljedeće školske godine isto tako pohađati tu izvannastavnu aktivnost.

Zbog velikoga interesa Otvoreni dan u OŠ Eugena Kumičića održan je u dva navrata i to 8. rujna kada su svi učenici šestih razreda bili upoznati s Inkscape- programom za crtanje i drugi dio Otvorenog dana održan je 16. rujna kada su nam se pridružili svi projektni partneri iz Zagreba. U tu svrhu učenicima se obratila voditeljica radne skupine profesorica iz Grafičke škole u Zagrebu Nikolina Jurić te je predstavila portal za učenje na daljinu www.e-skola.com.hr na kojemu i učenici mogu objavljivati svoje digitalne sadržaje za učenje ili uratke koji su produkt rada izvannastavne aktivnosti. Članovi radne skupine projekta iz partnerskih škola sa svojim ravnateljicama vidjeli su nabavljenu informatičku opremu u OŠ E. Kumičića te su isto tako sudjelovali na Županijskom stručnom vijeću nastavnika informatike i računalstva osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta