Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Poezija

Otvorene prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“

  vn           28.03.2023.         1909 pogleda
Otvorene prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“, koji će biti proveden uživo u Zagrebu od 17. travnja do 28. svibnja 2023. „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ besplatna je kulturno-edukativna radionica namijenjena mladima od 18 do 30 godina. Prijave su otvorene do četvrtka 6. travnja 2023. te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici.

Kroz sedam moderiranih susreta mladi će, uz educirane članove Svjetskog saveza mladih, raspravljati o temama ljudskog dostojanstva, autentičnosti i identiteta, slobode, međuljudskih odnosa, univerzalne ljepote i kulture. Čitajući hrvatske tekstove, ulazi se u dubinu svake teme – najprije na osobnoj razini kroz susret s tekstovima, a zatim vlastite misli, spoznaje, ideje i razmišljanja dovode do argumentirane rasprave s ciljem osobnog rasta i razvoja u kritičkom promišljanju te produbljivanja osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj edukacije je osvijestiti mlade ljude o važnosti kulture te ljepoti i jedinstvenosti hrvatskih književnih tekstova, a naglasak se stavlja na osvješćivanje i educiranje mladih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Ovaj projekt dopušta mladoj osobi postati i ostati oduševljena ljepotom i istinom što ih pisana riječ razotkriva.

O organizatoru:

Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 100 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH-u možete pročitati na poveznici.

SSMH je zajednica mladih prijatelja od 18 do 30 godina koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.

Više informacija o edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža ili poslati upit na e-poštu croatia@wya.net.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poezija