Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Prosvjeta

Otvorene informatičke učionice

  vpž           22.04.2009.         1374 pogleda
Otvorene informatičke učionice

Župan Tomislav Tolušić danas je uz nazočnost gradonačelnika grada Slatine Ivana Roštaša, ravnateljice navedene škole Božice Majhen, otvorio informatičku učionicu u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini. Osim toga, župan Tolušić je na prigodnoj svečanosti, otvorio i informatičku učionicu u Osnovnoj školi Suhopolje, gdje su, uz ravnatelje između ostalih nazočili i načelnik općine Suhopolje Davor Hock, kandidatkinja za načelnicu općine Suhopolje Zlata Šljivac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac i mnogi drugi.

Sutra će župan Tolušić otvoriti informatičke učionice u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju (četvrtak 23. travnja od 9 sati), Osnovnoj školi August Cesarec u Špišić Bukovici (10,30 sati) i Osnovnoj školi Petar Preradović u Pitomači (13 sati). Informatičke učionice osnovnim školama nabavljene su u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Naime, u suradnji s navedenim ministarstvom, Virovitičko-podravska županije opremiti će informatičkom opremom šest osnovnih škola na području županije.  Informatičke učionice se sastoje od 15 računala s pripadajućom opremom i jednim printerom, a uz danas otvorene učionice, do sada je otvorena ona u Čačincima. Vrijednost investicije je oko 250.000,00 kuna. Župan Tolušić najavio je da će do kraja godine, Županija i nadležno ministarstvo opremiti i ostale osnovne škola na području Virovitičko-podravske županije kako bi u skoroj budućnosti sve osnovne škole na području Virovitičko-podravske županije dobile nove informatičke učionice.

Na ovaj način, Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u bolju informatičku pismenost djece koja pohađaju osnovne i srednje škole na ovom području.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
22.4.2009. 20:37
Ih da smo u inormatickoj opremi skola tako napredni kao u tajkunizaciji drustva gdje bi nam kraj bi - naravno u recesiji, jer to danas imaju napredne ekonomije dok nazadne niti to. Bas me zanima kad su rumunjske skole dobile to ili opremljene za 21 stoljece.


Još iz kategorije Prosvjeta