Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Likovna umjetnost

Otvorena tradicoinalna izložba LIK-a - predstavlja se 28 autora sa 40 radova

  Goran Gazdek           06.12.2015.         4098 pogleda
Otvorena tradicoinalna izložba LIK-a - predstavlja se 28 autora sa 40 radova

U Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja sinoć je otvorena tradicionalna 37. godišnja izložba Likovnog kluba Nikola Trick. Publici se ove godine predstavlja 28 autora sa 40 radova različitih tema, motiva i likovnih medija. Ima tu pejzaža, veduta, mrtvih priroda, apstrakcija, portreta, stripa, fotografije i primijenjene umjetnosti. "Pri selekciji sam imala želju pokazati i po više radova jednog autora jer su neki i sami otvarali 'nova rata' svog dosadašnjeg djelovanja ili se predstavljali radovima u skladu sa svojim dosadašnjim likovnim punktovima uz malo drugačiju interpretaciju. Ove godine bilježimo mali pomak u motivskom dijelu jer imamo i alegorijske teme", kazala je izbornica Mihaela Kulej.

Na izložbi se predstavljaju Žarko Giba, Branka Grlica, Gjuro Horvat, Silvestar Švenda, Anja Brabec, Ankica Fijala, Veronika Brabec, Vladimir Drimal, Darko Abrlić, Branka Marčeta Gregurić, Slobodan Blaževski, Božica Bačič, Ivan Molnar, Bernarda Idžojtić, Jaroslava Lulić, Natalija Vidak, Ivanka Poslek, Roko Idžojtić, Branka Špegelj, Tatjana Lulić, Maja Ivanušić, Tanja Jurišić, Mirko Tomaić, Gordana Čurik, Nada i Damir Smiljanec, Vladimir Šarić, Vilim Šolc, Dominik Trupinović.

"Neki od njih su ugodno iznenadili jer su malo propitali svoj odnos prema umjetnosti i svoju osobnu kreativnost pa su se predstavili na malo drugačiji način. Tu me izuzetno iznenadio Mirko Tomaić koji se predstavio drvenom skulpturom kaverne, šupljine u plućima nastale raspadanjem tkiva kod tuberkuloze. Uzeo je drvo koje je priroda već obradila, a on je dodatnom intervencijom pokazao punu umjetničku puninu", kaže Mihaela Kulej i dodala kako su odnos i zajednički kontinuirani rad likovnog kluba i Gradskog muzeja vrlo bitan punkt u kulturnom životu Virovitice.

Likovni klub Nikola Trick ima 40 članova. Prema riječima predsjednice Ankice Fijale ove godine pristupilo je tri nova člana među kojima i jedan petnaestogodišnjak. Svake subote od 10 do 12 sati u kućici se održavaju likovne radionice, a svake prve srijede u mjesecu su sastanci i druženja od 19 sati na dalje.

 Zlatnu paletu, posebno priznanje likovnog kluba ove godine dobio je Vladimir Drimal. "Lijepo je primiti ovakvu nagradu, osjećam se ugodno, ali još ugodnije kada znam što sam za Viroviticu i klub ostavio van Virovitice. Svake godine sudjelujem na desetak likovnih kolonija, a na svakoj slici uz moje ime stoji i Likovni klub Nikola Trick, Virovitica. U svojoj kući imam 120 uramljenih slika. Ja to radim za svoju dušu, ne za prodaju, a najviše me raduje kada nekome poklonim sliku a on se tome jako veseli", izjavio nam je Drimal koji se slikarstvom bavi već 40 godina, a aktivno od 2006. godine.

Na otvaranju izložbe svirali su profesorica Svetlana Relić i učenik 6. razreda Glazbene škole Dorian Molnar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Likovna umjetnostVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.