Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Otvoren projekt Sprječavanje ovisnosti = sprječavanje suicidalnosti

        26.06.2011.         1853 pogleda
Otvoren projekt Sprječavanje ovisnosti = sprječavanje suicidalnosti

 Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, dana 26.lipnja 2011.godine,  u organizaciji Hrvatske udruge za prevenciju suicida - HUPS, održana je svečanost otvaranja projekta „Sprječavanje ovisnosti = sprječavanje suicidalnosti», podržanog u okviru programa financiranja projekata udruga civilnog društva od Ministarstva hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti.

 Na svečanosti otvaranja projekta, predstavljeni su ciljevi i aktivnosti koje se planiraju provesti, te očekivani rezultati projekta.

 Projekt "Prevencija ovisnosti je prevencija suicidalnog ponašanja" je projekt primarne i sekundarne prevencije kojemu je cilj kroz sustavnu edukaciju edukatora putem interaktivnih radionica, javnih tribina, organiziranja seminara, okruglih stolova, konferencija, publiciranjem edukativnih materijala, brošura i knjiga, potaći edukatore i sve koji rade s mladima na prevenciji ovisnosti, a time i suicidalnog ponašanja mladih, kao i programsko umrežavanje svih aktivnih sudionika, na području prevencije ovisnosti svih vrsta (alkohol, droge, cigarete, kockanje), čime se direktno sprječava i suicidalno ponašanje.

Projektom se želi pomoći razvijanju i unaprjeđivanju zdravih stilova života, organiziranom, učinkovitom i produktivnom provođenju slobodnog vremena i ideja, poticanju volonterstva, okupiti sve koji imaju za potrebu raditi na sebi za dobrobit svog psihosocijalnog zdravlja, poboljšati kvalitetu života, spriječiti da se postojeći problemi šire, te spriječiti da različite poteškoće, bolesti i poremećaji nastave razvijati u negativnom obliku.

Udruga HUPS je rijetka udruga u našem gradu, županiji i u Republici Hrvatskoj, kojoj je primarni interes sprječavanje suicidalnosti.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda  1987. godine proglasila  je 26. lipnja "Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama" želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zlouporabe opojnih droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnoj svjetskoj razini  tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja - Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Obilježavanje ovog dana provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe opojnih droga, a isto ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe opojnih droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom  ozbiljnom problemu današnjice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje