Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Gospodarstvo

Otvoren Natječaj za poticanje poduzetništva

        24.02.2011.         1483 pogleda
Otvoren Natječaj za poticanje poduzetništva

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva započelo je s provedbom Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu za koji je ove godine namijenjeno 407,9 milijuna kuna.  I ovogodišnje bespovratne potpore namijenjene su isključivo poduzetnicima koji pozitivno posluju i nemaju dugove prema državi i zaposlenima i na taj način doprinose jačanju njihove konkurentnost. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva s objavom javnih poziva započelo je 23. veljače 2011. godine.

Područja za koja su namijenjena bespovratna sredstva obuhvaćaju:

- konkurentnost i inovacije za koje je izdvojeno 80,2 milijuna kuna,

- poduzetničku infrastrukturu za koju je izdvojeno 54,6 milijuna kuna,

- povoljno financiranje uz subvencije kamata s 41,5 milijuna kuna,

- obrazovanje za poduzetništvo s 5 milijuna kuna,

- obrtništvo i obrtni registar s 18,4 milijuna kuna,

- sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU s 45,3 milijuna kuna,

- poticanje međunarodne konkurentnosti s 32,3 milijuna kuna, te

- za rad HAMAG-a i Hrvatskog saveza zadruga i organizaciju Nacionalnog savjetovanja i

Registar potpora je izdvojeno 30,6 milijuna kuna.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva osiguralo je i 100 milijuna kuna za ulaganje u pet fondova za gospodarsku suradnju, a Operativni plan sadrži i potpore namijenjene malom gospodarstvu koje provodi nekoliko ministarstava u ukupnom iznosu od 124 milijuna kuna a odnose se na program IPA III-regionalna konkurentnost.

Po objavljivanju natječaja, VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravska županija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo će organizirati prezentaciju Operativnog plana za 2011. godinu u Virovitici, a potom će Razvojna agencija VIDRA samostalno prezentirati  i u Pitomači, Slatini i Orahovici.

Po Operativnom planu iz 2010. godine, s područja Virovitičko-podravske županije poslano je 160 projekata, od kojih je odobreno 115 različitih potpora projektima poduzetnika ukupne vrijednosti preko 7, 3 mil kuna.

Po objavljivanju natječaja, Razvojna agencija VIDRA i Virovitičko-podravska županija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo će organizirati prezentaciju Operativnog plana za 2011 godinu u Virovitici, a potom će Razvojna agencija VIDRA samostalno prezentirati  i u Pitomači, Slatini i Orahovici.

Ovogodišnji obrasci, pogotovo za jačanje konkurentnosti poduzetnika, još više su prilagođeni formi Strukturnih fondova EU, te jedan od kriterija, pored naravno riješenih svih davanja prema državi i zaposelnicima, je i kvaliteta projektnih prijedloga. Razvojna agencija VIDRA poziva poduzetnike na  suradnju i nudi besplatnu savjetodavnu i tehničku pomoć poduzetnicima.

Kako budu izlazili, javni pozivi će biti objavljivani na web stranicama Razvojne agencije VIDRA www.ravidra.hr i Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr. Rok za dostavu projekata je 60 dana od objave natječaja. Nedostajuća dokumentacija je razlog za odbacivanje prijave.

Za sve dodatne informacije o objavljenim Javnim pozivima, kao i za natječajnu dokumentaciju obratite se u VIDRA-u -agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, e-mail: info@ravidra.hr  ili na broj telefon 800-207.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zagreb
25.2.2011. 20:58
Navalite HDZ ovci nećete dugo sami koristiti našu lovu jer će i Vama brzo odzvoniti pa budemo pitali gdje ste spiskali našu lovu!


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.