Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Otvoren natječaj za polaznike Godišnjeg programa Akademoje za politički razvoj u 2015. godini

        15.12.2014.         1322 pogleda
Otvoren natječaj za polaznike Godišnjeg programa Akademoje za politički razvoj u 2015. godini

Akademija za politički razvoj poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2015. godini. Godišnji program Akademije za politički razvoj postoji u Hrvatskoj od 2004. godine u okviru programa Vijeća Europe za obrazovanje političkih, ekonomskih i društvenih lidera u tranzicijskim državama. Temeljna misija Godišnjeg programa APR-a je povezivanje mladih lidera i profesionalaca sa područja politike, medija, civilnog društva, znanosti, javne uprave i poslovnog sektora, i njihovo obrazovanje za političko i javno djelovanje u pluralističnom okruženju suvremenih demokracija.

Akademija će i ove godine odabrati do 25 sudionica i sudionika koji će sudjelovati na tri vikend-seminara u Hrvatskoj i Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu. Seminari i konferencije održat će se  prema sljedećem okvirnom rasporedu:

13. – 15. ožujka 2015.
“Građanin, društvo i politika u suvremenoj demokraciji“

15. – 17. svibnja 2015.
“Komunikacijske vještine u javnom djelovanju“

4. – 6.  listopada 2015.
Godišnja konferencija Akademije za politički razvoj

jesen 2015.*
“World Forum for Democracy“

Polaznici su obavezni sudjelovati u minimalno tri navedene aktivnosti. Većinu troškova organizacije i sudjelovanja polaznika, osim prijevoza, snosi Akademija. Polaznici participiraju u troškovima triju seminara u Hrvatskoj iznosom od ukupno 500 kn, što iznosi 4% ukupnih troškova, te iznosom od 500 kn u troškovima puta i boravka u Strasbourgu, što iznosi 7% od ukupnih troškova.

Prijaviti se mogu hrvatske državljanke i državljani, te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske do uključno 35 godina starosti u trenutku prijave, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika. Kriteriji za selekciju su izvrsnost u području profesionalnog djelovanja i zainteresiranost za javni angažman. U slučaju jednakovrijednih kandidata, prednost u odabiru imat će kandidati s dokazanim javnim djelovanjem i angažmanom.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca te životopisa koje treba poslati isključivo na e-mail adresu: natjecaj@politicka-akademija.org

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje: Prijavni obrazac 2015

Kandidati mogu tražiti i pismo preporuke od bivših polaznika programa. Pismo preporuke šalju sami alumniji APR-a na e-mail adresu na koju se šalje i prijava.

Krajnji rok za prijave je 18. siječnja 2015. Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor biti će pozvani na intervju početkom veljače. Uspješne kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 23. veljače 2015.

* Očekuje se potvrda Vijeća Europe o konačnom terminu održavanja konferencije World Forum for Democracy u Strasbourgu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo