Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Otvoren natječaj ECO INNOVATION (EKO INOVACIJE)


  Gospodarstvo           30.05.2012.         1056 pogleda
Otvoren natječaj ECO INNOVATION (EKO INOVACIJE)

Natječaj je objavljen u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije. Vrijedan je 34,8 milijuna eura i biti će otvoren sve do 6. rujna 2012. godine u 17,00 sati. Glavni aspekti ovogodišnjeg natječaja su korist za okoliš, gospodarska (ekonomska) korist i doprinos projekata inovacijskom razvoju. Projekti moraju biti dosljedni jednom od sljedećih prioriteta - reciklaža materijala, proizvodi za održivu gradnju, sektor hrane i pića, voda i zeleno poslovanje.

Na natječaj se mogu prijaviti mali i srednji poduzetnici iz EU27, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Izraela, Crne Gore, Srbije i Turske. Europska unije sufinancirati će projekte do 50% ukupnog iznosa s posebnom napomenom kako se iste ili slične aktivnosti koje su financirane putem drugih fondova Europske unije neće sufinancirati i putem ovoga natječaja. Na raspolaganju je ukupno 34,8 milijuna eura. Inicijativa CIP EKO INOVACIJE za prve aplikacije i projekte tržišne replikacije (kraće: CIP EKO INOVACIJE) dio je Programa za poduzetništvo i inovacije (EIP) kojim se nastoje podržati inovacije i konkurentnost malih i srednji poduzeća (SME). Cilj EIP-a je postizanje boljeg pristupa financijama za mala i srednja poduzeća, potpora uslugama za poduzetništvo i inovacije koje se provode kroz mrežu regionalnih centara, poticanje poduzetništva i inovacija te poticanje kreiranja politika koje potiču poduzetništvo i inovacije. EIP je dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP), koji za cilj ima poticanje konkurentnosti europskih tvrtki. Sa malim i srednjim poduzećima kao ciljanom skupinom, CIP obuhvaća i aktivnosti koje potiču bolje usvajanje i korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) kao i poticanje aktivnosti s ciljem povećanog korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Nova europska strategija "EUROPE 2020″ ima za cilj preobraziti EU u inteligentniju, zeleniju i uključiviju ekonomiju. Više inovacija i učinkovitije upravljanje resursima će za rezultat imati konkurentnije europsko gospodarstvo u svijetu rastućih cijena energenata, većih ograničenja resursa te veće konkurencije. Inicijativa "Innovation Union" prepoznaje sve veću ulogu koju će eko-inovacije imati u budućnosti zbog boljeg rješavanja problema vezanih uz ograničene resurse, zagađenje zraka, tla i vode te pružanja mogućnosti rasta i većeg zaposlenja. Postoji potreba za integracijom aspekata zaštite okoliša i održivosti u svim sektorima ekonomije te promicanja eko-inovacija ne samo kroz tehnologije već i kroz poslovne procese i organizacijske promjene. Hrvatska verzija natječaja može se preuzeti ovdje, a sve dodatne informacije, mogu se dobiti u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije www.ravidra.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: