Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Poljoprivreda

Otvoren 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

        22.10.2021.         534 pogleda
Otvoren 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić je zajedno s pročelnikom Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejanom Jaićem otvorio na zagrebačkom Europskom trgu, u petak 22. listopada 2021. sedmi po redu Sajam zimnice i autohtonih proizvoda. Sajam se ove godine održava od 22. do 24. listopada, a na njemu sudjeluje 59 proizvođača iz 17 županija.

 Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb zajednički organiziraju ovu manifestaciju u želji da se hrvatski tradicionalni proizvodi kao i običaj pripreme zimnice sačuvaju od zaborava, a hrvatskim proizvođačima pomogne u promociji njihovih proizvoda i povezivanju sa potrošačima.

 Tako se na Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda okupljaju proizvođači iz svih krajeva Republike Hrvatske na jednom mjestu, kao i oni čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji. Naime, Hrvatska danas ima 31 poljoprivredni i prehrambeni proizvod čiji naziv je registriran kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije. Pored domaćih proizvoda zimnice, baš kao i prijašnjih godina, posjetitelji na Sajmu imaju priliku kušati i kupiti naše najznačajnije autohtone proizvode čiji su nazivi zaštićeni na razini Europske unije, hrvatske tradicionalne proizvode proizvedene u ograničenim zemljopisnim područjima po propisanim specifikacijama, a popraćeni kontinuiranim nadzorom nad proizvodnjom.

 Proučite katalog izlagača i posjetite 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda