Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Turizam

Otvaranje turističke sezone u Orahovici

  V.Grgurić           18.06.2015.         1240 pogleda
Otvaranje turističke sezone u Orahovici

Grad Orahovica i Turistička zajednica Orahovica, narednog vikenda na izletištu ”Orah”, točnije na orahovačkom jezeru, organizatori su manifestacije kojom će i službeno biti otvorena nova turistička sezona u Orahovici. Manifestacija i nosi ime ”Otvaranje turističke sezone”, a ove godine je prepuna zanimljivih događaja.

Sve će početi u subotu 20. lipnja od 21 sat kada će biti održana tradicionalna Akustična večer pod zvijezdama u organizaciji Udruge Pauk. Manifestacija će biti nastavljena u nedjelju u 9,30 kada biciklistički klub ”LOOD” priprema Biciklijadu koja će krenuti od središta Orahovice i preko Ružice grada, Petrovog Vrha i manastira svetog Nikole i nakon 20 punih km završiti na orahovačkom Jezeru, uoči čina otvaranja turističke sezone.

Na izletištu Orah ili orahovačkom Jezeru istoga dana bit će održana tri velika sadržaja. U 10 sati počinje Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju i to pretposljednje ovogodišnje kolo, u sklopu kojeg se bira najbolji roštilj majstor Hrvatske, a ova manifestacija kulinarskog, natjecateljskog i zabavnog sadržaja u organizaciji je 24 sata. Po prvi puta ove godine u sklopu Otvaranja turističke sezone bit će održan trodnevni (od 19. do 21. lipnja) „Srednjovjekovni viteški festival“ u organizaciji Grada Orahovice i Reda vitezova Ružice grada. Riječ je o festivalu koji će biti održan u sklopu projekta pod nazivom ”Kraj dominacije Otomanskog carstva u Panonskoj regiji“, čiji je nositelj Grad Villany, a partneri Grad Orahovica i Razvojna agencija VIDRA te pridruženi partneri Općina Nagyharsany i Red vitezova Ružice grada. U sklopu viteškog festivala bit će postavljeni srednjovjekovni viteški tabor, izložba viteške opreme, nastupit će srednjovjekovni zabavljači, bit će priređena škola mačevanja te streličarski turnir, a na kraju će za sve nazočne biti uprizorena bitka za ruku kneginje Ružice. Treći veliki sadržaj je tradicionalni izbor za Miss Jezera, a ove godine bit će održano 6. izdanje. Izbor 6. miss Jezera je u nedjelju 21. lipnja s početkom u 13,00 sati, a proglašenje pobjednice je u 15,00 sati.

Uz sve sadržaje, posjetitelje čeka i tradicionalna voletina s ražnja, a ono najljepše je svakako čista voda i prekrasna plaža jedinstvenog orahovačkog Jezera.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam