Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Virkas

Otkazana predstava Gaćice, dolazi Münchhausen

  vn           27.02.2017.         2984 pogleda
Otkazana predstava Gaćice, dolazi Münchhausen

Zbog tehničkih razloga otkazana je predstavu HNK Šibenik „Gačice“ koja je trebala biti na programu VIRKAS-a u petak 3.ožujka. Umjesto nje u program je uvrštena višestruko nagrađivanu komediju Münchhausen. Ukoliko netko ne želi gledati ovu predstavu, a već je kupio ulaznice organizator će mu vratiti novac na blagajni kazališta. (petak od 18 sati).

Drama Münchhausen u režiji Borisa Kovačevića i izvedbi Vilija Matule mnogo je više od monodrame, baš kao što je u njoj Vilim Matula mnogo više od glumca. On je istovremeno scenograf, kostimograf i specijalist za zvučne efekte. Osim što je izvrsno iskoristio akustiku prostora, kretanjem po pozornici, brzinom pretvorbe iz lika u lik i nepogrešivom mimikom stvarao je povremeno dojam da je na pozornici mnogo više ljudi, a povremeno se čovjek mogao zakleti da je u Crikvinama bio i pokoji konj, galeb i slon.

Predstava Münchausen premijerno je prikazana još 1998. godine, do sada je izvedena više od 500 puta, sudjelovala je na brojnim festivalima i dobila je cijeli niz nagrada uz odlične kritike. Vili Matula igra baruna Münchausen, patološkog lažljivca, odnosno, ovisno o očištu koje se odabere, beskrajno maštovitu osobu koja je zbog svojih priča ostala zapamćena do n aših dana. Matula monodramu izvodi bez kostima, rasvjete, glazbe i scenografije. Čistim glumačkim aparatom dočarava bezbrojne živopisne zgode pustolova s konca predmodernog vremena. Matula nas tako vodi na dvor carice Katarine Velike, na Krim usred opsade turske utvrde, na dvor carice Marije Terezije, u Carigrad kod Sulejmana „Najveličanstvenijeg", u sultanovu palaču, harem...

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas