Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Otkaz Paveliću: U Novom listu spuštaju slušalicu, HDZ-ovci se ne javljaju na pozove i poruke

  gg           18.06.2015.         1232 pogleda
Otkaz Paveliću: U Novom listu spuštaju slušalicu, HDZ-ovci se ne javljaju na pozove i poruke

Nitko iz uprave Novog lista jučer nije želio javno obrazložiti zašto je Borisu Paveliću, jednom od najboljih hrvatskih novinara uručeno rješenje o izvanrednom otkazu. Čim je čuo o kojoj temi želi razgovarati, predsjednik uprave Novog lista Neven Klarin novinaru Indexa kazao je: "Završili smo razgovor, hvala lijepa". I spustio slušalicu! A vlasnik riječnog dnevnika Albert Faggian, na telefonski poziv nije odgovarao. Boris Pavelić trenutno je na godišnjem odmoru. Novinarima koji ga zovu za komentar ponavlja kako u ovom trenutku ne može davati nikakve izjave.

Međutim, sasvim je izvjesno da bi otpuštanje oštrog pera i beskompromisnog borca za istinu, ima izravne veze s onim što piše. Tema koja je prelila čašu nervoznih HDZ-ovaca zbog čega su proteklih dana pojačali pritiske su optužbe koje je Josip Manolić iznio na račun Tomislava Karamarka. Tekst koji je Boris napisao tek je kratko bio na portalu Novog lista, a onda, bez objašnjenja, netragom nestao. Prethodno je pokušao doći do komentara HDZ-a, ali nije uspio. Na SMS poslan savjetniku HDZ-a za medije Miljenku Manjkasu nije dobio odgovor. Tek drugi dan s Manjkasovog broja stigla je poruka: "Prolio konobar kavu na mene. Pišite!"
Novinari Indexa su jučer pokušali kontaktirati i Manjkasa i HDZ-ovog glasnogovornika Ivana Jabuku, ali ni oni nisu dizali slušalicu niti su odgovarali na elektronske poruke.

Borisu u međuvremenu sa svih strana stiže bezrezervna podrška kolega i prijatelja. Novinar Drago Pilsel na svom FB profilu je napisao je da bi eventualni otkaz jednom od najboljih hrvatskih novinara, koji je ne samo uzoran u svom poslu već je izrazito simpatičan i častan čovjek, u Novome listu bio takav udarac da bi se list Frana Supile uskoro mogao koristiti samo za čišćenje prljavih prozora. "Boris Pavelić nije učinio ništa neprofesionalno i samo bi kukavičluk kolegica i kolega iz Novog lista nedostajao da se dogodi još jedna politička egzekucija u Hrvatskoj koja, čini se, neminovno tone u mrak", piše Pilsel.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti