HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zdravstvo

Osnovnoj školi Virovitica donirani sobni bicikli

        01.06.2014.         770 pogleda
Osnovnoj školi Virovitica donirani sobni bicikli

Svjetski dan nepušenja u našoj županiji obilježen je javnozdravstvenom akcijom „Udahni život zdravim plućima“ koji su osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice. Već nekoliko godina Zavod za javno zdravstvo i KEKS suorganiziraju ture u vožnji biciklom ili tračanje po našoj i susjednim županijama kako bi podijeliti promotivne i informativne materijale građanim i time promovirali zdravlje.

Tim su povodom postavljeni i štandovi na kojima se građane informiralo o zdravlju, gdje su istovremeno mogli i sami aktivno sudjelovati u vožnji sobnog bicikla. U Virovitici su oko promoviranja zdravlja i poticanja pušača da prestanu pušit sudjelovala i djeca s teškoćama u razvoju.

Nakon završetka akcije sobne je bicikle Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije donirao školi za djecu s teškoćama u razvoju kako bi u posebnim programima nastave na praktičan način i ovu specifičnu i ranjivu populaciju učenika motivirali na usvajanje i razvijanje zdravih životnih navika.

Osim navedenoga, i ove je godine u srednjim školama u Virovitičko-podravskoj županiji nastavljeno s projektom „Ja sam iz razreda nepušača“. Cilj i smisao ovoga projekta jest identificirati razredne odjele srednjih škola u kojima niti jedan učenik ne puši cigarete, a time potaknuti i ohrabriti mlade da ustraju u nepušenju kao prilogu zdravome življenju. Za učenike iz razrednih odjela nepušača Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije pripremio je i prigodne motivacijske poklone.

Idejni tvorci ovih akcija su prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kill bill
2.6.2014. 7:10
OŠ Virovitica ne postoji odavno!


Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.