Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Zdravstvo

Osnovni tečaj za dispečere Medicinsko prijavno-dojavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu

  zhmvpz.hr           09.04.2022.         3284 pogleda
Osnovni tečaj za dispečere Medicinsko prijavno-dojavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, održao je osnovni tečaj za dispečere Medicinsko prijavno-dojavne jedinice. Trening su vodili nacionalni instruktori Robert Šafran kao voditelj treninga te Stjepan Petričević i Alina Bajivić Radović. Sukladno edukacijskim programima u izvanbolničkoj hitnoj medicini Hrvatski zavod za hitnu medicinu izdao je pozitivno rješenje za provođenje edukacijske vježbe koja se održala sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Medicinsko prijavno-dojavna jedinica je ključni element uspješnog djelovanja hitne medicinske službe. Njen glavni zadatak je da se na hitni medicinski poziv odazove u što kraćem vremenu, da u što kraćem mogućem razdoblju sakupi bitne podatke, da ih se procijeni na odgovarajući način i na temelju dobivenih informacija donese pravilnu odluku o interveniranju na način da na mjesto događaja uputi odgovarajuće osposobljen i opremljen tim hitne medicinske službe.

Dvodnevni tečaj se sastojao od predavanja i radionica o načinu rada i dokumentaciji u dispečerskoj službi. Posebna važnost posvećena je radu s Hrvatskim indeksom prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu koji predstavlja smjernice za rad u medicinsko prijavno-dojavnoj jedinici te se koristi u svim županijskim zavodima u Republici Hrvatskoj. Svih osam djelatnika županijskog Zavoda uspješno su položili tečaj i dobili potvrdnice za rad od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo