Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

Osnovna škola Virovitica na 11. INKAZ-u

  Izabela Babić, prof.           27.03.2009.         3888 pogleda
Osnovna škola Virovitica na 11. INKAZ-u

Od 23. do 26. ožujka 2009. u Kazalištu Trešnja održan je 11. INKAZ, Međunarodni susreti kulturno-umjetničkih skupina osoba s posebnim potrebama, u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, Zagreb.

Među 50-ak sudionika Osnovna škola Virovitica sudjelovala je na susretu s 30 svojih učenika koji su se predstavili u pet točaka: folklor pod vodstvom Maje Hrgetić, zbor s dvije točke pod vodstvom Irene Janže te dramska i plesna skupina pod vodstvom Izabele Babić. Ovo je treći nastup osnovne škole Virovitica na INKAZ-u, a za ovaj su se susret učenici marljivo pripremali od samog početka školske godine. Učenici su u publici imali glasnu podršku prijatelja iz školskih klupa s učiteljicama Martom Ćalić, Manuelom Miljak, Marianom Odicki, Dubravkom Periša i učiteljem Novicom Stanjevićem.

Uz doživljaj na kazališnim daskama učenici su obišli i zoološki vrt te Centar Dubrava gdje su ih srdačno ugostili.

Putovanje na INKAZ omogućili su grad Virovitica i Plesni centar „Virovitica" s predsjednicom Marijom Kovačić (koja je sudjelovala u izradi koreografije i u nastupu plesne skupine) putem projekta „Plesom do jednakih prava" koji je sponzorirao Raiffeisen Bank d.d. U večernjim satima prepuni dojmova vratili su se kućama.

„U Zagrebu je bilo dobro. Vidio sam zmiju, lava, majmuna, štakora, divlju svinju. Bio sam u kazalištu, zoološkom vrtu, školi. Jeo sam juhu, meso, tijesto, ciklu, kolač. Vozio sam se u autobusu. U kazalištu sam gledao predstavu i svi smo bili sretni", dojam je učenika 5.a razreda Ivan Žiher.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta