Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Osnovci iz Nove Bukovice pomogli Našoj nadi

  Petar Žarković/Glas slavonije           28.12.2011.         1889 pogleda
Osnovci iz Nove Bukovice pomogli Našoj nadi

Blagdansko božićno vrijeme na slatinskom području obilježeno je brojnim programima i dobrotvornim akcijama. U Zavičajnom muzeju prikazani su običaji Badnjaka pa je radi toga postavljen stol s jelima po receptima naših baka i s predmetima koji su odražavali nekadašnji način života i blagovanja, a božićne pjesme pjevale su Sladojevačke bake. U sklopu manifestacije Prosinac u gradu, Turistička zajednica, Grad Slatina i restoran Duhan počastili građane na Trgu svetog Josipa prženim giricama, kuhanim vinom i čajem. Slatinska banka i ove je godine s 12.000 kuna financirala prigodne poklone (uglavnom prehrambeni artikli i higijenske potrepštine) za 40 obitelji s četvero i više djece. Popis potrebitih obitelji i organizaciju pripremanja darova preuzelo je GD Crvenoga križa.
Učitelji i učenici OŠ V. Nazora iz Nove Bukovice organizirali su u Domu kulture dobrotvornu božićnu priredbu. Prodajom dječjih rukotvorina po simboličnim cijenama prikupljali su novac za pomoć slatinskoj udruzi Naša nada, koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Oko 150 pripadnika vatrogasne mladeži primilo je poklone kao znak zahvalnosti za dostojno predstavljanje gradske Vatrogasne zajednice na brojnim natjecanjima i za nesebično zalaganje u svojim vatrogasnim društvima.
Osim niza božićnih koncerata Osnovne glazbene škole Slatina, u ponedjeljak je u župnoj crkvi sv. Josipa koncert "Hiljadni tebi od nas hvalospjev" održao crkveni zbor, a sinoć (utorak) Gradsko pjevačko društvo "Zrinski" sa svojim gostima održalo je već tradicionalni božićni koncert "Tiha noć".

Božićni lov

Više od 90 lovaca sudjelovalo je u tradicionalnom božićnom lovu na crnu divljač, koji je organizirala LU Jelen iz Nove Bukovice. Uz domaće lovce, bili su tu i predstavnici gotovo svih lovačkih udruga iz Virovitičko-podravske županije te 14 lovnih turista iz Francuske. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina