Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Aktualnosti

Osnovano Društvo inženjera i tehničara strojarske struke

        25.10.2009.         1494 pogleda
Osnovano Društvo inženjera i tehničara strojarske struke

Od petka, 23. listopada 2009. godine naš grad je bogatiji za još jednu udrugu građana. Naime, u prostorijama Tehničke škole osnovano Društvo inženjera i tehničara strojarske struke. Osnutak Društva je u godini  100 - godišnjice rođenja  inženjera Ote Horvata, Virovitičana koji je dao veliki doprinos razvoju strojarstva, prerađivačke i teške industrije,  ne samo na prostoru bivše države nego i šire, te Društvo u njegovu čast po odobrenju njegove obitelji, nosi njegovo ime.

Predsjednica Društva je profesorica strojarstva Tehničke škole Zagorka Kulišić, a dopredsjednik je diplomirani inženjer Velimir Kovačević iz Technopartnera. Za tajnika društva je izabran stručni učitelj praktične nastave strojarstva Industrijsko-obrtničke škole Zoran Kozjak.

Cilj Društva je promicanje tehničke kulture i tehničke izobrazbe u gradu Virovitici okupljanjem svih zainteresiranih inženjera i tehničara strojara. Osmišljavanje i davanje inicijativa  za  veću kreativnost i razvoj sredine u kojoj Društvo djeluje.

 Posebna važnost formiranja ovog društva je i to što do sada u povijesti Virovitice strojari nikada nisu bili organizirani u neku udrugu, već su individualno  i samozatajno stvarali i razvijali strojarsku struku u našoj privredi i promovirali gospodarstvo Virovitice i šire.

Ovom prilikom pozivamo sve inženjere i tehničare strojare da se priključe Društvu te da svojim sposobnostima i kreativnošću daju doprinos u njegovom radu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti