Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Osnovane dvije nove župe u Virovitici

  mm           31.08.2003.         5564 pogleda
Osnovane dvije nove župe u Virovitici
VIROVITICA, 31. kolovoza – Svečanim misama u prigradskim naseljima Taborište i Milanovac, koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević osnovane su danas u Virovitici dvije nove župe.
"Župa Blaženog Alojzija Stepinca i svetog Leopolda Mandića u Taborištu odraz su potrebe za boljim pastoralom medu vjernicima, za intezivniju brigu o duhovnom životu na tim područjima", piše u dekretu o osnivanju župa kojeg potpisuje biskup Škvorčević, a koji je danas stupio na snagu.
- Ne stvaramo mi danas ovdje neku ljudsku organizaciju nego kroz svećenike i Crkvu dovodimo Božju blizinu među svakoga od vas. Iskustvo Boga u nama je utkano već četrnaest stoljeća i to dragocjeno iskustvo danas započinje i među vama. Čestitam vam i radujem se s vama, te molim za vas da lađa na ovom povijesnom hodu koji smo započeli uspješno plovi nošena vjetrom Isusova Duha i da dodirne sve one koji žele živjeti od istine – istaknuo je biskup Škvorčević.
Novi župnici – vlč.- Ivica Šoh i vlč. Vicko Obradović prisegnuli su na služenje Gospodinu za dobrobit svakoga župljana, te istaknuli kako vjeruju da će rad biti blagoslovljen i uspješan ako se bude provodio na radost i njih i župljanina. Nove virovitićke župe nastale su na područjima filijala župe svetog Roka u Virovitici, a obuhvaćaju naselja Taborište, Čemernica, Rezovac, Krčevine, Milanovac, Sveti Đurad i Podgorje, uz dijelove ulica Zlatno polje, Svetog Križa, te petnaestak ulica koje se od Milanovca prostiru do središta grada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

1.2.2008. 10:34
kamo sreće da su se umjasto svećenika zaposlili mladi nastavnici, profesori, stručnjaci, ili bilo koji djelatnici koji će stvarati, a ne ležati na grbači svojih sugrađana!
PEJO
1.2.2008. 10:25
OK


Još iz kategorije Virovitica