Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Turizam

Osnovana Turistička zajednica Vrata Papuka

  vpž/vn/foto Kristijan Toplak           13.03.2023.         2157 pogleda
Osnovana Turistička zajednica Vrata Papuka

Općine Čačinci i Voćin osnovali su u ponedjeljak zajedničku Turistička zajednica Vrata Papuka. Prvi predsjednik biti će načelnik Općine Voćin Predrag Filić, a nakon njega tu će dužnost, rotacijom, preuzeti načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac.

„Udruživanjem postižemo funkcionalnu snagu i priliku za više europskih sredstava koje ćemo moći povući u budućim zajedničkim projektima“, rekao je načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac.

Park prirode Papuk unazad nekoliko godina bilježi eksploziju dolazaka turista. Prošle godine evidentiran je 89. 021 posjetitelj što je u odnosu na 2021. porast za 38,46 posto.

„Papuk je već godinama turistički biser Slavonije i poveznica koja snažno spaja Voćin i Čačince. Osnivanjem Turističke zajednice Vrata Papuka, očekujemo još značajniji turistički iskorak i daljnju turističku renesansu ovog prostora“, naglasio je načelnik Općine Voćin, Predrag Filić.

Osim ukupnog porasta broja posjetitelja, porast se bilježi i na svim pojedinačnim lokacijama unutar Parka. Park šumu Jankovac obišlo je 56.984 posjetitelja, a broj noćenja u Kamp odmorištu Duboka povećao se za 82 posto u odnosu na 2021. godinu. Geo info centar u Voćinu obišlo je 18.664 posjetitelja što ga je svrstalo u sami vrh među posjetiteljskim centrima u Hrvatskoj, a nedavno je dobio i nacionalnu nagradu - Zlatni suncokret ruralnog turizma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam