Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Osnovana Turistička zajednica Vrata Papuka

  vpž/vn/foto Kristijan Toplak           13.03.2023.         521 pogleda
Osnovana Turistička zajednica Vrata Papuka

Općine Čačinci i Voćin osnovali su u ponedjeljak zajedničku Turistička zajednica Vrata Papuka. Prvi predsjednik biti će načelnik Općine Voćin Predrag Filić, a nakon njega tu će dužnost, rotacijom, preuzeti načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac.

„Udruživanjem postižemo funkcionalnu snagu i priliku za više europskih sredstava koje ćemo moći povući u budućim zajedničkim projektima“, rekao je načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac.

Park prirode Papuk unazad nekoliko godina bilježi eksploziju dolazaka turista. Prošle godine evidentiran je 89. 021 posjetitelj što je u odnosu na 2021. porast za 38,46 posto.

„Papuk je već godinama turistički biser Slavonije i poveznica koja snažno spaja Voćin i Čačince. Osnivanjem Turističke zajednice Vrata Papuka, očekujemo još značajniji turistički iskorak i daljnju turističku renesansu ovog prostora“, naglasio je načelnik Općine Voćin, Predrag Filić.

Osim ukupnog porasta broja posjetitelja, porast se bilježi i na svim pojedinačnim lokacijama unutar Parka. Park šumu Jankovac obišlo je 56.984 posjetitelja, a broj noćenja u Kamp odmorištu Duboka povećao se za 82 posto u odnosu na 2021. godinu. Geo info centar u Voćinu obišlo je 18.664 posjetitelja što ga je svrstalo u sami vrh među posjetiteljskim centrima u Hrvatskoj, a nedavno je dobio i nacionalnu nagradu - Zlatni suncokret ruralnog turizma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam