Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HSS

Osnovana slavonska Regionalna organizacija HSS-a

        05.03.2003.         735 pogleda
Osnovana slavonska Regionalna organizacija HSS-a
VIROVITICA, 5. ožujka - U Virovitici je osnovana Regionalna organizacija HSS-a za Slavoniju koju čine predstavnici osječko-baranjske, vukovarsko-srijemske, brodsko-posavske, požeško-slavonske i virovitičko-podravske županije.
Regionalno ustrojstvo HSS-a zacrtano je novim stranačkim statutom, jer u toj stranci regionalizaciju ne smatraju autonomaštvom, kako se to, kažu, ponekad u Hrvatskoj nastoji prikazati, već kao ključno sredstvo osnaživanja županije, gradova i općina.
«U svakom kutku Hrvatske treba poticati vrednovanje svoje sredine i svojih korijena jer zajedništvo kroz posebnosti je Hrvatska neprikosnovena prednost. Potencijali koje imaju hrvatske regije, kao regije u sklopu buduće ujedinjene Europe, doći će do izražaja samo ako ih oslobodimo da se same razviju i donose odluke krojeći vlastitu sudbinu», kazao je na konferenciji za novinare, održanoj nakon osnivanja, predsjednik Regionalne organizacije Slavonije Hrvatske seljačke stranke Željko Pecek.
Prva aktivnost kojom će se baviti slavonska Regionalna organizacija je provođenje programa raspolaganja poljoprivrednog zemljišta, u u cilju uzajamnog povezivanja samoga HSS-a kroz svoja regionalna tijela u organizaciji Stručnog vijeća HSS-a održat će se i radni sastanak s Regionalnom organizacijom Dalmacije na temu hrvatska hrana i turizam.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS