Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Politika

Osnovana općinska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u Zdencima

  hsu           13.04.2023.         1669 pogleda
Osnovana općinska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u Zdencima

U prostoriji mjesnog doma u Zdencima održana je osnivačka skupština općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU). OO HSU Zdenci okupljati će građane, zaposlenike i umirovljenike na cjelokupnom prostoru općine Zdenci. Na osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabrano predsjedništvo OO HSU Zdenci, i to za predsjednika Mirko Bušljeta, te za potpredsjednike Slavko Stiblik i Ivica Bušljeta. Odmah po završetku osnivačke Skupštine održana je konstituirajuća skupština na kojoj su potvrđene sve odluke sa osnivačke skupštine, čime je konstituirana općinska organizacija HSU Zdenci.

Predsjednik općinske organizacije Mirko Bušljeta svoj radni vijek proveo je u Orahovici. Poliktikom se bavi već dugi niz godina i trenutno je županijski vijećnik Virovitičko podravske županije. Dragovoljac je Domovinskog rata, i vrlo aktivan u raznim organizacijama, tako je član predsjedništva Časničkog zbora Orahovica, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, član predsjedništva Dijabetičke udruge Orahovica i član predsjedništva HVIDRe Orahovica. Idejni je organizator Pekmezijade i Kobasijade, manifestacije koja ima regionalni značaj u Virovitičko-podravskoj županiji a održava se u Dugoj Međi već desetak godina.

Dopredsjednik Slavko Stiblik je dobro znani matičar koji je radio u Zdencima i Orahovici. Drugi dopredsjednik Ivica Bušljeta svoj radni vijek proveo je u srednjoj školi Orahovica.

Za sve sadašnje i buduće članove važno je istaknuti da će općinska organizacija u svom političkom djelovanju na prvom mjestu imati interese žitelja općine Zdenci, bez obzira na njihovu političku opciju. Nakon što je izabran za predsjednika, Mirko Bušljeta je rekao: „Cilj mi je stvoriti jaku političku organizaciju kako bi mogli kontinuirano djelovati na lokalnoj razini i doprinjeti ostvarivanju programskih načela i ciljeva HSU-a, a prvenstveno u borbi protiv siromaštva najranjivijih članova društva.“

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika