22 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula peta žrtva
Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca
Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije
Pismo dječjoj pravobraniteljici: Djeca su preopterećena nastavom na daljinu
Plenković: Odluke Stožera po zakonu i primjereno naravi pogibelji koja nam prijeti
Plenković: Kriza gora od one 2008. slijede novi paketi pomoći gospodarstvu
Inspektorat: Pamučne perive maske ne smiju se oglašavati kao zaštitne maske

  Politika

Osnovana ogranak HDSSB-a u Špišić Bukovici

  Dragutin Fišli/Domovina blog           16.03.2013.         1943 pogleda
Osnovana ogranak HDSSB-a u Špišić Bukovici

Na osnivačkoj skupštini HDSSB-a za općinu Špišić Bukovica  za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Dubravko Bedeković,  za dopredsjednika Ivan Antolić, a za tajnika Darko Lebinec. Uz njih članovi Izvršnog odbora su Tomislav Lovreković, Zdravko Marić, Darko Husnjak, Ivan Pajić, Aleksa Mario, Darko Likar, Josip Osvaldić i Predrag Bubaš.

Tom prigodom održane su održana je tribina na teme  „Republika Hrvatska na putu u Europsku uniju" i korištenje fondova Europske unije" i „Legalizacija nezakonito izgrađenih građevina".

Dr. sc. Stjepan Ribić rezimirao je dosadašnji hrvatski put prema EU ukazujući na sve probleme koje je naša zemlja prolazila prema punopravnom članstvu u kao i na predstojeće izbore za europski parlament.

''Kao nositelj liste HDSSD-a, HDSSB-a i Zelene Hrvatske moram naglasiti da nisam presretan što se izbori za europski parlament održavaju odvojeno od lokalnih jer to porezne obveznike košta 85 milijuna više nego što bi bilo da se izbori odvijaju paralelno. Kada ovako govorim, kao da govorim protiv sebe, no to su nepobitne činjenice i nije mi jasno zašto se već ionako osiromašenu Hrvatsku opterećuje novim, nepotrebnim  troškovima'', rekao dr Ribić.

Dipl.ing.arh Ranko Radunović u svom se izlaganju dotakao svih problema s kojima se građani susreću pri legalizaciji nezakonito izgrađenih građevina.

''Država, odnosno aktualna Vlada, donijela je Zakon o legalizaciji nezakonito izgrađenih građevina bez konkretne vizije. Manjka popratne administracije, događa se da se uredi državne uprave, katastar, gruntovnice... ne snalaze i sav proces legalizacije ide presporo. Zbog nerealnih cijena legalizacije za objekte izgrađene na moru i objekte poljoprivredne namjene građani, a pogotovo mali poljoprivrednici teško će smoći novaca za legalizaciju.  Mi predlažemo Vladi da nezakonite poljoprivredne objekte legalizira za kunu i tako, umjesto da dodatno opterete već posrnulog seljaka, potpomognu u razvoju ruralnog dijela Hrvatske'', rekao je Radunović.

Izvor Domovina blog

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
16.3.2013. 16:40
Dubravko, maaani se politike, drži se bolje bajsa...od njega se barem nećeš razočarati...


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.