Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Osnovan Ogranak SDSS-a Suhopolje, predsjednik Vanja Nogić

        18.04.2012.         7196 pogleda
Osnovan Ogranak SDSS-a Suhopolje, predsjednik Vanja Nogić

Sinoć je u Gaćištu održana osnivačka skupština ogranaka SDSS-a Suhopolje koji će pokrivati i područja grada Virovitice i općine Gradina. Za predsjednika je izabran Vanja Nogić, dopredsjednici su Dobrinko Bates i Jasmnika Ognjanović,  a tajnik Đorđe Dodoš.

SDSS u Suhopolju je 102 ogranak te stranke u Hrvatskoj, a Vanja Nogić najmlađi predsjednik jednog ogranka.  Zahvaljujući se na izboru on je naglasio kako će SDSS kroz svoje djelovanje nastojati poboljšati život srpskog stanovništva na područjima koje pokriva i realizirati druge ciljeve za koje će se stranka zalagati.  „Nadamo da se da ćemo na sljedećim izborima ostvariti dovoljan broj glasova kako bi osvojili vijećnička mjesta u općinama i tako što bolje odradili planove. Težit ćemo dobroj suradnji s Pravoslavnom crkvom i vijećima srpske nacionalne manjine u gradovima i općinama i s ostalim lokalnim i regionalnim te s ostalim manjinama i većinskim narodom“, rekao je Nogić.  

Čestitajući na osnivanju ogranka,  predsjednik Županijske organizacije SDSS-a Igor Pavković  naglasio je kako će srpsko stanovništvo u Gradini i Suhopolju političkim angažmanom u SDSS-u imati priliku poboljšati uvjete života u svojim sredinama. „Tek ostvarivanjem vijećničkih mandata u općinskim vijećima vaš će posao dati neke rezultate. Sve dotle rad se svodi na savjetodavne prepiske. Godinu dana je do lokalnih izbora, imate vremena dobro se organizirati i bez problema imati svoje vijećnike u općinskim vijećima. Sreća je što su odnosi lijevih i desnih stranaka u vašim općinama pola-pola pa imate mogućnost biti jezičak na vagi koja će odlučivati tko će biti predsjednik općinskog vijeća, tko će biti u komisiji za zakup zemljišta ili kontrolirati javne natječaje“, rekao je Pavković

U Općini Suhopolje SDSS participira u vlasti iako Vesna Knežević nije izabrana s liste te stranke, ali je, naglasio je Pavković, prepoznala pravu stranku pa je iz Demokratske partije Srba prešla u SDSS čime je iz državnog proračuna Općina Suhopolje osigurala 380.000 kuna.

„Sjećamo se vremena kada nismo mogli dobiti ključeve, kada su bravu zalijepili da ne možemo unutra, a ovoga putna je načelnica Zlata Šljivac, cijeneći taj novac, odmah organizirala ključ, pitala treba li okrečiti prostoriju i zamolila da pričekamo tjedan dana pa da osnivačkom skupštinom otvorimo obnovljeni Hrvatskom domu u kojem su sredstvima iz koalicijskog sporazuma“, kazao je Pavković.

Uspjeh u radu zaželio je Boro Rkman, predsjednik Izvršnog odbora i član predsjedništva SDSS-a obećavši pomoć u radu kako savjetima tako i financijski. „Potencijal postoji. Iako nismo imali ogranke u Gradini i Suhopolju, dobili smo znatno više glasova na parlamentarnim izborima nego u sredinama gdje ima puno više naših sunarodnjaka i koji imaju mnogo manje životnih i drugih problema nego vi“, rekao je Rkman i dodao kako politiku ne čine samo sastanci već i druženje, povezivanje, upoznavanje novih ljudi...

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tarik
19.4.2012. 12:13
Onda vam je Ivkovic Stanislav ideolog?
plavac
18.4.2012. 17:00
Mladi preuzimaju vodstvo stranke, lijep primjer, ucite se .....
crna ruka
18.4.2012. 14:40
Ma jel to tamo kapetan prve klase Kulić koji je jednom već bio optužen za svašta?
Lijepo društvo!
tarik
18.4.2012. 11:05
Jel i Zlata Šljivac u SDSs-u sa Dodošem?


Još iz kategorije Politika