Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  SDP

Osnovan ogranak SDP-a u Otrovancu

        02.04.2009.         1655 pogleda
Osnovan ogranak SDP-a u Otrovancu

U dvorani Društvenog doma u Otrovancu održana je Osnivačka konvencija Mjesnog ogranka SDP Otrovanec koju je otvorio predsjednik općinskog SDP-a Hrvoje Vranek. Nakon uspješno osnovanih ogranaka socijaldemokratske partije u Kladarama, Turnašici, Starogradačkom Marofu, Sedlarici i Starom Gracu i ova je konvencija potvrdila da socijaldemokracija ima sve više poklonika, članova i simpatizera u svim naseljima općine Pitomača.

Nezadovoljstvo mještana netransparentnom i neefikasnom općinskom vlasti svakim danom je sve veće i sigurno je da će kulminaciju dostići 17. svibnja kada će na izborima reći dosta ovoj nespremnoj HDZ-ovoj vlasti prožetoj poslovima u sukobu interesa u najužem općinskom rukovodstvu. Reći će dosta rodbinskom i stranačkom pogodovanju kod raspodjele poljoprivrednog zemljišta, dosta lažnim obećanjima bez pokrića.

U radnom dijelu kojim je predsjedavao tajnik Županijskog SDP-a Mate Vukušić, izabrano je i rukovodstvo ovog Mjesnog ogranka. Za predsjednika je izabran Ivo Grlica, za njegovog zamjenika Dario Sesvečan a za tajnika Mjesnog ogranka SDP Otrovanec izabran je Dražen Oberan. Nakon obraćanja gostiju, Ivana Kovačevića, predsjednika MO SDP Turnašica, I. Deskara zamjenika predsjednika MO SDP Stari Gradac, Kristijana Žagara predsjednika općinskog SDP-a iz Špišić Bukovice te Darka Kološa člana općinskog odbora SDP Pitomača, sve prisutne je pozdravila Ivana Deskar, diplomirana ekonomistica, kandidatkinja za načelnicu općine Pitomača. U svojem obraćanju naglasila je da ova naselja, ova naša općina Pitomača zaslužuju bolje nego je to danas, zaslužuju poštenu vlast, nekoga tko će biti servis građanima a ne onoga tko će interese svih podrediti svojim osobnim.

Zaključila je da nitko nema čarobni štapić i ne može ovu krizu, koja traje već nekoliko godina, preokrenuti preko noći. Međutim, svi zajedno možemo učiniti puno kako bi konačno projekti, koji su služili samo u dnevno političke svrhe, počeli se i ostvarivati. Vrlo važan "partner" u ostvarenju tih ideja  su fondovi Europske unije koje općina do sada nije uopće, ili vrlo malo, koristila. U vrijeme kada je globalno pomanjkanje novca, alternativni izvori su jedan od jamaca za pokretanje nove proizvodnje i stvaranje novih vrijednosti.

Uz već spomenute, konvenciji je prisustvovao i stručni suradnik SDP Virovitičko-podravske županije Dražen Posavac. Istaknuo je odličan posao pri dosadašnjim osnivačkim konvencijama te izrazio uvjerenje da će u kratkom roku biti osnovani i ogranci u preostalim naseljima općine Pitomača.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

crna guja
2.4.2009. 21:37
jel to plaćeni promidžbeni materijal SDP-a koliko ja znam kampanja još nije počela prema tome urednik ovo nije smio objaviti ovako formulirano .


Još iz kategorije SDP