HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zdravlje

Osmim izdanjem „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ Zavod za javno zdravstvo obilježio deset godina od pokretanja projekta

  zzjzvpz.hr           15.12.2016.         858 pogleda
Osmim izdanjem „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ Zavod za javno zdravstvo obilježio deset godina od pokretanja projekta

Već deset godina za redom stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije razvijaju projekt „Iskoristi dan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Projekt koji je 2007. godine pokrenut iz Slatine, a potom se nastavio provoditi i u Virovitici, osmu se godinu za redom provodi i na cjelokupnom području Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“.

Ishodište ovoga projekta jest istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji provedeno od školske godine 2004./2005. do školske godine 2013./2014. i koje je ukazalo na važnost i potrebu kvalitetnije organizacije slobodnog vremena djece i mladih. Isto je istraživanje tijekom akademske godine 2014./2015. provedeno i među studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Slijedom toga, stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije (prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.) pokrenuli su ideju izrade vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u raznolike sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u gradovima i općinama naše županije. Ovo je jedinstveni vodič ove vrste u Republici Hrvatskoj. U realizaciji ideje već godinama motivirano pomažu i učenici i voditelji školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, a od prošle je godine javnim pozivom u izradu dopunjenog izdanja uključena i šira javnost u našoj županiji..

Vodič ove godine ima osmo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje i namijenjen je svima, ali će biti podijeljen učenicima sedmoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji (bit će im podijeljen prije odlaska na zimski odmor učenika) i studentima prve godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Starije generacije učenika i studenata vodič su već dobile ranijih godina.

Vodič je i ove godine financiran sredstvima Ministarstva zdravstva, i to iz novoga projekta pod nazivom „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Predstavljanje vodiča održano je u četvrtak 15. prosinca 2016. godine u 10 sati u Virovitičko-podravskoj žuapaniji. Ovom se aktivnosti ujedno i tradicionalno obilježava završetak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca).

Izdavač vodiča "Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, autori su prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.i psiholog Siniša Brlas, prof., a vodič je u elektronskom obliku dostupan na www.zzjzvpz.hr.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.