HAK: Zbog jakoga vjetra na Jadranskoj magistrali ograničenja u prometu
Povjesničarka Carla Konta kao nezavisna kandidatkinja na Škorinoj listi
Stranka s imenom i prezimenom: Hrvatska je šampion rastrošnosti
Škoro: HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću
Božinović: Rad nedjeljom zbog povoljne epidemiološke situacije
Sabor: Najaktivni zastupnici 9. saziva su Bulj, Maras i Pernar
Stranka Demokrati i Hrvatski laburisti građane pozvali na izbore

  Zdravstvo

„Osjećam se zeleno“ – nova slikovnica u izdanju Zavoda za javno zdravstvo

        23.04.2014.         723 pogleda
„Osjećam se zeleno“ – nova slikovnica u izdanju Zavoda za javno zdravstvo

U Virovitičko-podravskoj županiji provode se raznolike aktivnosti na afirmaciji zdravlja i zdravih načina življenja. U tome svakako prednjači Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, odgojno-obrazovnim ustanovama, Policijskom upravom Virovitičko-podravskom i udrugama već godinama provodi raznolike i na istraživanjima utemeljene aktivnosti.

Ovom prilikom naglasak je na posebnoj komponenti nacionalnog programa „Zdrav za pet“ koja je usmjerena podizanju svijesti, osobito kod djece i mladih, o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, a provodi se pod motom „Živi zdravo i budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

Svima je poznato kako je „u zdravom tijelu zdrav duh“, a zdravlja nema ako prostor u kojemu živimo i djelujemo nije očuvan, kako za našu tako i za buduće generacije. Stoga je s preventivnim aktivnostima potrebno započeti već u najranijoj dobi. Ovu su potrebu prepoznali stručnjaci iz naše županije koji se proaktivno bave očuvanjem zdravlja djece i mladih, osobito prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i profesor psihologije Siniša Brlas koji su potaknuli mnoge preventivne aktivnosti među djecom i mladima, pa i najmlađima među njima. Za komunikaciju s najmlađima odabran je medij koji je djeci i najpoznatiji, a to je slikovnica. Tako su u posljednje tri godine u suradnji s ilustratorom Davorom Šunkom nastale četiri slikovnice za najmlađe. Tri su slikovnice ciljano već do sada podijeljene najmlađima (djeci predškolske i rane školske dobi), a obrađuju teme slobodnog vremena, nenasilnog rješavanja sukoba i skrbi o zdravlju. Pažljivo didaktički i metodički oblikovane, pod stručnim nadzorom savjeta u kojemu su prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus (liječnik), Siniša Brlas, prof. (psiholog) i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. (pedagoginja), slikovnice se na primjeren način obraćaju djeci. Posljednja je, četvrta u nizu, slikovnica pod nazivom „Osjećam se zeleno“ koja afirmira ispravan pristup zaštiti životnog okoliša i najmlađima nastoji pomoći razvijati svijest o nužnosti zaštite okoliša.

Slikovnica „Osjećam se zeleno“ predstavljena je u dječjem vrtiću „Zeko“ u Slatini u utorak, 22. travnja 2014. godine u 9.30 sati na prigodnoj priredbi. Slikovnica će sljedećih dana biti podijeljena svoj djeci predškolskog uzrasta u svim dječjim vrtićima u Virovitičko-podravskoj županiji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.