Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Ekologija

OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica u akciji Zelena čistka

        22.04.2012.         4346 pogleda
OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica u akciji Zelena čistka

Kako bi proslavili Dan planeta Zemlje i u školskoj i lokalnoj zajednicu upozorili na  probleme onečišćenja te potrebu očuvanja prirode, Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica uključila se u ekološku akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ i tako se pridružila globalnom pokretu Let's do it! World cleanup day! Do sada su se u ovu akciju uključile 82 zemlje, a akcija „Zelena čistka“ u Hrvatskoj organizira se po prvi put s ciljem okupljanja najvećeg broja volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša.

S prvim koracima pripreme za ovu akciju započelo se već na prvi dan proljeća kada su učenici donosili sadnice cvijeća i ukrasnoga grmlja koje su posadili u školsko dvorište i u  novi kamenjar. Zatim je kao znak potpore na internetskoj stranici škole istaknut  link kampanje. Učenici su  fotografirali divlja odlagališta u svojoj okolini te ih kartirali kako bi o tome obavijestili lokalnu vlast. Na satu prirode svaki je razred izradio  prigodan pano povodom Dana planete Zemlje te u prezentaciji istakao na koje načine možemo doprinijeti očuvanju svojega okoliša. Isto tako, u sklopu ove akcije, u eko-patrolu izabrani su učenici osmoga razreda Antonio Lacković i Ivan Bilavčić.

U petak, 20. travnja 2012. u akciji „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ sudjelovali su učenici 6. razreda koji su s učiteljicama Nadom Milković i Ivanom Đurasek očistili okoliš dvaju  autobusnih stajališta  u središtu općine te su ondje postavili i  plakate ove akcije kao i savjete o važnosti recikliranja
i tako o potrebi očuvanja prirode osvijestili svoje sumještane.    

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Ekologija