Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Prosvjeta

OŠ Eugena Kumičića Slatina: Nekada su listopadu završavali 6.525 kubika plina, danas 3.819

  vpž/foto Kristijan Toplak           08.12.2017.         3441 pogleda
OŠ Eugena Kumičića Slatina: Nekada su listopadu završavali  6.525  kubika plina, danas 3.819

Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji koja je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj VPŽ prijavila projekt „Energetska obnova Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina“, nositelja ove škole, ušteda na energentima više se nego prepolovila. Prema riječima voditelja projekta, Hrvoja Dragičevića, dok su nekada, tijekom listopada u školi trošili i do 6.525 kubika plina, ovog listopada plinomjer se zaustavio na 3.819. Ukupno se troši čak 68 posto manje toplinske energije.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.268.085,91 kn, a prihvatljivi troškovi su bili 3.022.460,94 kuna. Bespovratna EU sredstva su 2.720.214,85 kn, od čega udio Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 30%, odnosno 906.738,28 kn te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 60%, odnosno 1.813.473,57 kuna. Virovitičko-podravska županija sudjelovala je s iznosom od 10 posto.

Osnovna škola Eugena Kumičića od danas ima energetski certifikat B razreda (nekada je imala C). Zgrada Osnovne škole Eugena Kumičića danas je potpuno obnovljena. Projekt energetske obnove obuhvaćao je zamjenu vanjske stolarije, te je postavljena toplinska izolacija vanjskih zidova i podova prema negrijanom prostoru. Zamijenjena je i postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti (LED rasvjetom).

Sve to nudi bolje uvjete školovanja za 560 učenika razvrstanih u 35 razrednih odjela. Radove, koji su pri završetku, provodi tvrtka Iver iz Čepina, dok je stručni nadzor povjeren tvrtki Arhis iz Slatine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta