Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

Orahovički prosvjednici danas na zagrebačkim ulicama

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           10.11.2011.         910 pogleda
Orahovički prosvjednici danas na zagrebačkim ulicama

Otpušteni i obespravljeni radnici KIO Keramike u stečaju, tvrtke koja će državu i ostale vjerovnike stajati oko pola milijarde kuna nenaplativih potraživanja, trinaesti dan prosvjeda provest će na zagrebačkim ulicama. Jutros oko 5.20 sati radnici su uzeli svoje transparente, križeve i nacionalnu zastavu te s dva autobusa krenuli na najavljeni prosvjed ispred Ministarstva rada i poduzetništva (u 9.30 sati), HBOR-a (u 11 sati) i Sindikata EKN-a (u 12.30 sati). 

U  "zahtjevima iz Vladina šatora" traže:

- Od novog vlasnika zahtijevamo da bude partner zaposlenicima na način da garantira, a s obzirom na stvarni kapacitet postrojenja, maksimalno očuvanje radnih mjesta, 250 do 300 zaposlenika u tvornici Orahovica i 50 do 70 zaposlenika u pogonu u Rujevcu. Posao vlasnik treba osigurati na najmanje pet godina i to pismeno i pravno potvrditi.  

- Od nadležnih državnih institucija, a s obzirom da su najveći vjerovnici u stečajnom postupku (HBOR, HPB i Fond za regionalni razvoj) da svoje pravo na naplatu potraživanja iz prodaje ustupe zaposlenicima do iznosa ukupnih radničkih potraživanja, s obzirom da nisu učinili ništa da zaštite svoja potraživanja u stečaju. Na način da su potraživanja pretvorili u vlasništvo, udjele ili da su pronašli strateškog partnera koji bi imao tržište i nastavio s proizvodnjom od oko 20.000 četvornih metara keramičkih pločica na dan i uz servisiranje svih obveza.

- Od gradskih i županijskih političara tražimo maksimalno angažiranje u rješavanju naših zahtjeva jednako strastveno kao u vrijeme pokretanja stečaja tvrtke.

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Dizel
11.11.2011. 9:07
...a ništa o tome kako je tamo prošlo? Prošlo je nikako, toliko medija, a toliko se stvari ne smije pisati u medijima, pola se zataškava.


Još iz kategorije Gospodarstvo