Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Orahovica

Orahovica je miran grad

  V.Grgurić/Glas slavonije           17.01.2012.         1445 pogleda
Orahovica je miran grad

U maloj gradskoj vijećnici Orahovice održan je sastanak gradskog Vijeća za prevenciju pod predsjedanjem orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca. U uvodu je načelnik policijske postaje Orahovica Davor Solić iznio statistički izvještaj o broju prekršaja na području djelovanja policijske postaje.
- Na području djelovanja policjske postaje Orahovica ukupno je u 2011. godini učinjeno 197 kaznenih djela, što je oko devet posto više nego 2010. godine. No, također, povećao se broj riješenih slučajeva pa mogu reći da smo i te kako zadovoljni proteklom godinom. Moram svakako istaknuti kako su i Orahovica i cijela Virovitičko-podravska županija na samom dnu po učinjenim prekršajima u Hrvatskoj, što govori da smo sredina mirnog i ugodnog življenja. U 2011. godini imali smo 51 prometnu nezgodu i samo jednu poginulu osobu, što je znatno manje nego prošlih godina i što govori da su naše akcije i upozorenja te gradske aktivnosti i te kako urodili plodom. Moram se na neki način i pohvaliti, jer smo u protekloj godini riješili jedan slučaj vezan uz drogu, odnosno razotkrili uzgajivača konoplje. Organizirali smo niz akcija u suradnji s gradskom vlašću, školama, vrtićem i samim građanima i moram pohvaliti sve sudionike zbog iznimnog interesa i pomoći - zaključio je Solić. Gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju Josip Nemec upozorio je na nekoliko gorućih problema, kao što su nepropisna parkiranja u pojedinim gradskim ulicama, štete na gradskoj imovini tijekom vikenda i praznika i slično, na što je načelnik Solić obećao veću pozornost i aktivnost orahovačkih policajaca. Solić je na kraju rekao da će policijska postaja i ove godine organizirati mnoge akcije, a kao novinu istaknuo je da će pokrenuti akciju obilježavanja bicikala s ciljem zaštite od krađe. Solić je također pozvao sve građane Orahovice, posebno mlade, na suradnju s policijom i Vijećem za prevenciju kako bi svi zajedno ljepše i ugodnije živjeli. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

josip
19.1.2012. 7:17
kakav oporavak??? šta imaju veze oporavak i bicikli??
konjica
18.1.2012. 20:48
Neka pati koga smeta što je Orahovica na puno ispravnijem putu oporavka nego neka mjesta gdje nemaju namjeru provesti evidenciju bicikala.
josip
18.1.2012. 18:55
vi obilježavate bicikle dok ljudi koji su popljačkani i obespravljeni nemaju što jesti jel pravna država ne radi svoj posao. pogledajte šator u centru grada i pitajte se kako je do toga došlo i zašto još nitko ne odgovara zbog toga?
Vritnos
17.1.2012. 21:51
. . . sredina mirnog i ugodnog življenja . . . ???????


Još iz kategorije Orahovica