Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Orahovica

Orahovački SDP-ovci protiv preimenovanja Puta stare pruge u Šetnicu HOS-a: Ideja je bolesna!

  Goran Gazdek           11.11.2022.         1260 pogleda
Orahovački SDP-ovci protiv preimenovanja Puta stare pruge u Šetnicu HOS-a: Ideja je bolesna!

Buru u Gradskom vijeću Orahovice prouzročio je prijedlog HDZ-a da se Put stare pruge preimenuje u Šetnicu HOS-a. Bilo je to drugi put da orahovački hadezeovci guraju tu ideju znajući da je riječ o nazivu koji izaziva kontraverze u društvu. Vijećnici SDP-a pokušaj su nazvali bolesnim. „Time se vraćamo u prošlost, takvi nazivi nisu prikladne današnjem vremenu i SDP nikada ne može pristati da se bilo koji dio grada nazove HOS-ovim imenom“, objašnjava predsjednik Gradske organizacije SDP-a i gradski vijećnik Rade Medenica.

Tažili su na početku sjednice da se ta točka vrati na doradu i skine s dnevnog reda jer nije poštovana procedura budući je zaobiđen Odbor za komunalne djelatnosti.

„Odbor je taj koji na osnovu prijedloga mjesnih odbora, daje konačno mišljenje i Gradskom vijeću upućuje zaključak. Namjerno su ga zaobišli odbor, znali su da bi dao negativno mišljenje. Jedan mjesni odbor je bio za, a drugi protiv“, ističe naš sugovornik.

Njihov prijedlog nije prošao. Za predloženi dnevni red glasalo je šest vijećnika HDZ-a. Tri SDP-ova su bili protiv, a vijećnica HSS-a je bila suzdržana. Jedino što su mogli, objašnjavaju u SDP-u, je da napuste sjednicu i sruše kvorum što su i učinili. Za kvorum je potrebno osam ruku, a toliko ih nije bilo.

„Nakon toga kreću pozivima i u roku od deset minuta dolazi vijećnica HDZ-a za koju su netom prije rekli da je opravdano odsutna i vijećnica s nezavisne liste Hrabro i sjednica je nastavljena bez nas. Kada su došli do te točke vijećnica HSS-a nam se pridružila i srušila kvorum. Kada su vidjeli da nemaju većinu, sjednicu je napustila jedna vijećnica HDZ-a i vijećnica s nezavisne liste Hrabro“, prepričava predsjednik orahovačkih esdepeovaca događaj iz vijećničke dvorane i dodaje: "Drago mi je da je vijećnica s nezavisne liste "Hrabro " promijenila mišljenje, od prije tri godine i nije podržala ovaj prijedlog HDZ-a. Shvatili su da je to odluka koja bi našem Gradu više škodila, nego koristila. Nadam se da će razum prevladati, i da ova tema neće biti predmet rasprave u Gradskom vijeću".

Medenica tvrdi da SDP nije apriori protiv preimenovanja i da bi mogli pristali da se Put stare pruge nazove, primjerice, Šetnicom hrvatskih branitelja. „U Orahovici je jedanaest braniteljskih udruga i time ne bi favorizirali ni jednu. U suprotnom otvaramo Pandorinu kutiju; zaključuje Medenica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica