Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Županija

Orahovački prosvjednici u četvrtak stižu u Zagreb

  Dragutin Šantoši/Večernji list/Maja Šantoši/PIXSEL           07.11.2011.         1369 pogleda
Orahovački prosvjednici u četvrtak stižu u Zagreb

Nakon deset dana mirnog prosvjeda u šatoru u središtu Orahovice, gdje otpušteni radnici KIO Keramike u stečaju traže isplatu 16 milijuna kuna otpremnina, neisplaćenih plaća i naknada, danas su predstavnici Udruge bivših radnika i vjerovnika KIO Keramike, koja okuplja više od 230 radnika, s prijevoznicima ugovorili prijevoz prosvjednika dvama autobusima na miran prosvjed u Zagreb.

- U četvrtak oko 9.30 najprije ćemo prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva rada i poduzetništva i tražiti pomoć u očuvanju radnih mjesta. Oko 11 sati prosvjedovat ćemo ispred zgrade HBOR-a u Zagrebu za koji smatramo da je pogodovao novom vlasniku pri kupnji tvornica u stečaju, a potom ćemo prosvjedovati ispred zgrade Sindikata energije, kemije i nemetala za koji tvrdimo da nas je prevario. Dok je bilo janjetine u Orahovici, čelnik Ivan Tomac stalno nam je dolazio nagovarajući nas na stečaj, a sada ga nema ni blizu - kaže Marijan Vučinić, tajnik udruge, najavljujući da će u Zagreb putovati više od 120 orahovičkih prosvjednika. Prosvjednici su i danas potvrdili da od Vlade RH sada ne traže novac nego pomoć kako bi ih stečajno vijeće uvrstilo u prioritet pri isplati stečajnih vjerovnika iz 46 milijuna kuna, iznos za koji je prije 11 dana njihova tvrtka prodana na javnoj dražbi.

Glasina, koja se danas proširila Orahovicom, da novi vlasnik rastavlja strojeve jedne proizvodne linije kako bi je odvezao iz Orahovice i time smanjio prostor za zapošljavanje radnika, nije potvrđena. Iz neslužbenih izvora doznajemo da su radnici danas doista rastavljali pojedine dijelove jedne proizvodne linije, ali ne radi odvoženja, već bolje organizacije proizvodnje u proizvodnoj hali. Unatoč javnim pozivima za pomoć do sada se o slučaju KIO Keramike u stečaju, koja je vjerovnike ostavila bez više od pola milijarde kuna, nitko od prozvanih u Vladi RH i drugim državnim institucijama nije oglasio.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija