Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

Orahovački kuhari među prvih deset u tri discipline

  V.Grgurić/Glas slavonije           25.11.2011.         1418 pogleda
Orahovački kuhari među prvih deset u tri discipline

Čakovec je bio domaćin drugoga kola hrvatskog kuharskog kupa u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Natjecanje je nosilo naziv ''Zlatni grozd'', a orahovačku Udrugu kuhara predstavljali su mladi kuhari Tomislav Brkić, Stjepan Prka i Ivan Vrkić. Brkić i Prka nastupili su u tandemu i tri discipline i to hladno jelo, toplo jelo i desert dok je Ivan Vrkić samostalno nastupio u kategoriji toplog jela. Vrkić i Prka osvojila su odlična 6. mjesta u hladnom jelu te desertu dok su u toplom jelu zauzeli 9. mjesto, a Vrkić je u toplom jelu zauzeo 8. mjesto:
-Imali smo nekim malih, sitnih pogrešaka koje su nas stajale i boljeg plasmana, no i ovako smo zadovoljni. Naravno da želimo u sljedećim kolima ostvariti još bolji rezultat i vođeni tim, dogovorili smo se kako ćemo još više zajednički raditi i vježbati, kaže Tomislav Brkić.
Stjepan Prka u Čakovcu je bio debitant, ovo mu je bilo dakle, prvo državno natjecanje u životu i ostao je prepun dojmova.
- Ovo je nešto prekrasno, mogu reći, otkada se bavim ovim poslom Čakovec i državni Kup je na neki način ostvarenje mojih snova, a tek sam počeo. Moj kolega Tomislav je nešto iskusniji pa sam i od njega nešto naučio, a posebno se moram zahvaliti iskusnim orahovačkim kuharima Draženu Šafaru, Draganu Liačiću i Zoranu Putnikoviću koji su nam neizmjerno pomogli i zahvaljući njima i njihovim rezultatima, smo mi zapravo i došli kao članovi udruge koja i te kako ime svoje ime i prezime u hrvatskom kuharstvu, kaže Prka. Posljednji dio ovoga trojca, Ivan Vrkić nastupio je samostalno i ostvario više nego solidan rezultat.
- Moglo je i bolje, to je sigurno. No, ne mogu biti nezadovoljan, dapače. U ovakvoj konkurenciji koja je bila više nego jaka, rezultat je više nego dobar. Hvala kolegama Tomislavu i Stjepanu na podršci i pomoći i vjerujem kako ćemo nas trojica i dalje imati priliku ići na ovakva natjecanja, a mogu obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi opravdali dano nam povjerenje, zaključuje Vrkić.

Ostvaren cilj Udruge

Predsjednik orahovačke udruge Dražen Šafar izrazio je zadovoljstvo učinjenim od ove mladeži. Naglasio je kako je cilj udruge i bio pomladiti ekipu i pokušati da upravo oni budu nositelji svih aktivnosti udruge, a ova ''starija'' grada da bude onaj potrebni oslonac te iskustvom i znanjem podrška mladosti u usponu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo