Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Obrtništvo

Orahovački “Blues” je mjesto susreta generacija, prijateljstva i ljubavi

  Vladimir Grgurić/Glas Slavonije           08.01.2016.         2276 pogleda
Orahovački “Blues” je mjesto susreta generacija, prijateljstva i ljubavi

Orahovčanima tradicija, prepoznatljivo mjesto za sve vrste izlaska, od mirne kave do ludog koncerta, a onima izvana poveznica ili jedina poznata ugostiteljska lokacija u gradu. Često kad se nekomu u drugim gradovima spomene Orahovica, reakcija bude: “Aha, Blues!” Da, cafe-bar “Blues”, kafić u središtu Orahovice, kultno je mjesto niza generacija već punih 25 godina. “Blues” je proslavio svoj 25. rođendan kao dobri duh grada Orahovice:

- 'Blues' je otvoren 1990. godine, još u bivšoj državi. U to vrijeme, a i prijašnjih godina, kafiće su otvarali imućni ljudi, a 'Blues' je bio prvi koji sam otvorio ja kao čovjek iz naroda i veliki ljubitelj glazbe. Ubrzo je počeo rat, no 'Blues' nikad nismo zatvarali. Iako je postojala opasnost s obzirom na to da se nalazimo u istoj zgradi s Radijem Orahovica, a koja je bila meta granatiranja, vrata 'Bluesa' uvijek su bila otvorena, a redovito je kafić bio krcat. I sam sam bio hrvatski branitelj do kraja rata, a u njegovo vrijeme sredstvima skupljenim od rada 'Bluesa' nabavljali smo opremu i hranu za dečke u rovovima i sve hrvatske branitelje. Ja sam srećom jedan od branitelja koji u ratu nije izgubio ništa, ali nisam se ni obogatio ratnim profiterstvom. Poslije rata sam s 'Bluesom' ponovno bio na samom početku, no nismo se dali i hrabro smo nastavili – priča vlasnik “Bluesa” Vlado Grgić - Crni.

“Blues” je oduvijek bilo mjesto koje je povezivalo ljude, spajalo prijatelje i iznjedrilo mnoge ljubavi. Mnogi su klinci i mladi ljudi odrasli upravo u njemu, kao i potpisnik ovoga teksta. Svi se rado sjećaju zvuka bilijara, stolnog nogometa, videoigrica ili flipera koje je “Blues” prvi donio u Orahovicu. Posebno su upečatljivi ostali zvukovi dobre glazbe. Prepoznatljivost je ovog kafića da se u njemu uvijek svirala glazba svih žanrova, ali nikada u njemu nije odsviran ni jedan narodnjak.

- Prošle su razne generacije kroz 'Blues', ljubitelji svih vrsta žanrova, i svima smo ponešto organizirali. U 'Bluesu' su gostovala gotovo sva velika imena hrvatske glazbene scene s kojima smo postali i ostali iskreni i trajni prijatelji. Pričamo o generacijama, pa jednostavno ne mogu vjerovati kad danas vidim mlade koji dolaze ovamo, pa se sjetim da su se njihovi roditelji zaljubili u 'Bluesu' i ovdje provodili svoje prve zajedničke dane. Dvadeset pet godina je puno, ali i premalo za sve one prelijepe trenutke koje smo svi zajedno proveli na ovom mjestu – nastavlja Grgić. Cafe-bar 'Blues' je začetnik i organizator mnogih orahovačkih manifestacija, dugogodišnji sponzor i pomagač udrugama, sportskim klubovima, mladim glazbenicima.

- Upravo je ovaj cafe-bar pokretač čobanijade, fišijade i sličnih kulinarskih manifestacija u gradu. Prvi smo organizirali koncerte kao cafe-bar, maškare, noć vještica, pokrenuli tradicionalni malonogometni turnir u zimi koji i danas organiziramo... Ma teško je sve to i nabrojiti. Uglavnom smo bili na raspolaganju svima gdje su bili uključeni mladi i djeca. I danas su vrata 'Bluesa' otvorena svima, ovaj dobri duh Orahovice uvijek čeka raširenih ruku – zaključio je Vlado Grgić - Crni. Odrastala su djeca i mladi u “Bluesu”, radili u njemu kao konobari, prodavači žetona ili čistačice, mnogima je “Blues” donio prvu vlastitu kunu u džep. Kad bismo napravili anketu s onima koji bi htjeli nešto reći o “Bluesu”, ne bilo dovoljno ni cijelo izdanje novina, pa ćemo pokušati ovo kultno mjesto sažeti u jednu zajedničku rečenicu. Cafe-bar “Blues” je mjesto susreta generacija ljudi, prijateljstava i ljubavi, mjesto zagrljaja prošlosti, stiska ruke sadašnjosti i vječni osmijeh budućnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo