Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Gospodarstvo

Opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Slovenije u Hrvatskoj Bernard Šrajner u Virovitičko-podravskoj županiji

  hgk           03.03.2019.         1868 pogleda
Opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Slovenije u Hrvatskoj Bernard Šrajner u Virovitičko-podravskoj županiji

Opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Bernard Šrajner posjetio je Virovitičko-podravsku županiju, u cilju decidiranog utvrđivanja aktivnosti i dogovora oko uspješne realizacije nastupa Republike Slovenije kao zemlje partnera na 24. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.

U HGK – Županijskoj komori Virovitica direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica Suzana Kolesarić prezentirali su gospodarske specifičnosti Virovitičko-podravske županije, a s primjerima dobre prakse u poslovnoj suradnji sa tvrtkama iz Slovenije upoznala ga je direktorica tvrtke MDM Dubravka Šenjug.

Nakon sastanka u HGK - Županijskoj komori Virovitica, Bernard Šrajner je zajedno sa direktorom HGK - ŽK Virovitica, Milanom Vanđura, posjetio Grad Viroviticu, Virovitičko-podravsku županiju, PDCK, Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, kao i novu halu Viroexpoa.

U gradu Virovitici primio ih je gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek – Golinac, te pročelnikom za financije i gospodarstvo Sinišom Palm, gdje je osim dogovora oko nastupa Slovenije na Viroexpu, aktualizirano, u interesu Slovenije i Hrvatske, pitanje brze ceste Maribor – Ormož – Varaždin – Virovitica – Našice – Ilok.

U Virovitičko-podravskoj županije primio ih je i upoznao sa Virovitičko-podravskom županijom, župan Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klement i Darkom Žužak, te direktorom Viroexpa i pročelnikom za gospodarstvo, poljoprivredi i europske fondove VPŽ Bojanom Mijok.

U Panonskom drvnom centru kompetencija, direktorica Ivana Filipović, upoznala ih je s aktivnostima PDCK.

Na lokaciji sajma Viroexpo, razgledali su prostor sajma i potpuno novi multifunkcionalni objekt, na kojem su u tijeku završni radovi, a koji će biti u funkciji održavanja sajmova Viroexpo i Agroexpo.

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, dekan Oliver Jukić, upoznao je Bernarda Šrajner sa radom visoke škole, a obišli su i dvoranu „Viro“ u kojoj će biti održan Gospodarski forum „Republika Slovenija – zemlja partner“

Posjeta Bernarda Šrajner završena u Heritage Hotelu Kuriji Janković, gdje će se za vrijeme održavanja Viroexpo, održati i dio popratnih manifestacija.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.