Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  HSS

Optimističke najave sa pressice HSS-a

        29.08.2003.         2163 pogleda
Optimističke najave sa pressice HSS-a
VIROVITICA, 29. kolovoza - Projekt izgradnje hladnjače za voće i povrće u Virovitici, i to hladnjače regionalnog značaja, najvjerojatnije će biti prihvaćen u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva. Jučer su otvorene ponude u Ministarstvu i ponuda Virovitičko-podravske županije ima velkih izgleda da bude prihvaćena i da Ministarstvo sufinancira taj projekt. Osim toga, Virovitičko-podravska županija mogla bi iz tekuće rezerve državne blagajne dobiti 1,5 milijuna kuna kako bi isplatila bivše zaposlenike općine i gradova, očito nezakonito otpuštene početkom devedesetih godina. Sa županijskom vlašću Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo potpisat će dva milijuna kuna vrijedan ugovor o uključivanju Županije u program kreditiranja poduzetništva mladih žena i poduzetnika-početnika.
Te dobre vijesti priopćio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Željko Pecek.
No, nije tako optimističan bio Pecek govoreći o ostvarivanju programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. Naime, iako je Virovitičko-podravska županija prva dobila sve suglasnosti, natječaj su za sada proveli samo Čačinci i Crnac, u tijeku je natječaj za Lukač i Gradinu, a još tri zahtjeva čekaju za suglasnost.
"Ostvarivanje programa koče, između ostaloga, trgovačka društva u pojedinim dijelovima Županije, kao što je, na primjer, Poljoprivredno dobro Gradina koje je kandidiralo za sve ponuđene parcele i ponudilo "prenapuhane" cijene kako bi eliminiralo obiteljska gospodarstva i vjerojatno srušilo natječaj ili, pak, Hrvatski duhani zbog kojih je u Pitomači, gdje tvrde da imaju pravo na zemljišta koja nikada nisu ušla u temeljni kapital njihove tvrtke, Program gospodarenja zemljištem zavrtšio na Ustavnom sudu", objasnio je Pecek.
Nesporazumi s Hrvatskim duhanima postoje, kaže, i u Virovitici gdje to poduzeće svojata zemljšte koje je nekada pripadalo virovitičkom PIK-u i koje nikada nije bilo u njihovom temeljnom kapitalu i nisu ga otkupili pa ne mogu koristiti pogodnosti iz članka 67. To zemljište je i jedna od kočnica ustanovljavanju nove poduzetničke zone u Virovitici, zbog koje je Grad morao Ministarstvu vratiti onih nesretnih milijun kuna.
"Nadamo se da će se izgladiti ti nesporazumi između lokalnih vlasti i trgovačkih društava, da će se naučiti međusobno uvažavati i da će svi naći prostora jer to je put ka napretku Virovitičko-podravske županije", zaključio je Pecek.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS