Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Crna kronika

OPREZ - Trovači mačaka i pasa opet na djelu

        31.03.2003.         2304 pogleda
OPREZ - Trovači mačaka i pasa opet na djelu

VIROVITICA – Ljubitelji i zaštitari životinja iz udruge «Šapa» odlučili su potražiti pomoć građana u pronalaženju trovača kućnih ljubimaca zbog kojih su u posljednja dva tjedna stradale četiri životinje u Kačićevoj i Mažuranićevoj.
- Prvo mi je otrovana mačkica Mimi, a nakon nje, prošlog tjedna i mješanac Tobi. Shvatili smo da nešto nije u redu jer se Mimi odjednom počela tresti, mijaukati, nije mogla stajati na nogama. Za manje od sat vremena, više je nije bilo. Prošli tjedan tako je okončao i Tobi – prepričava Marijana Andrić, koja je Mimi i Tobija udomila prije nekoliko mjeseci, kada ih je «Šapa» našla izmučene i ostavljene na ulici. Marijana smatra da se netko zaratio protiv životinja i mami ih u svoje dvorište sa komadićima mesa natopljenima otrovom.
- Ovo mi je previše razočaranja – u suzama kaže Marijana, koja je psa htjela dati na obdukciju i saznati o kojem je točno otrovu riječ. Veterinari su je odgovorili i objasnili joj da se radi o jednoj vrsti biljnog otrova koji se ne može namirisati ni vidjeti, a djeluje unutar jednog sata i da obdukcijom ništa ne bi dokazala.
U međuvremenu, stradale su još dvije životinje. Vlasnici su ipak stigli na vrijeme do veterinara, pa su ljubimci sada na liječenju.
- Ne smijemo dopustiti da životinje umiru u mukama - kažu u «Šapi». Na plakatima po gradu ostavili su i broj telefona na koji se građani mogu javiti. Kad saznaju nešto više, obećavaju, odmah će pokrenuti prijavu.
Virovitički veterinari smatraju pak da oko svega toga ne treba dizati prašinu.
- U svom dvorištu svatko može postaviti otrov i za druge svrhe, a ne samo za trovanje pasa i mačaka, pa sve što vlasnici mogu učiniti je čuvati ljubimce od ulaska u takve prostore – upozorenja zaštitara životinja komentira dr. Nenad Kravaršćan, ravnatelj virovitičke Veterinarske stranice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika