Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Virovitica

Opozvan Kovačević, Krašeovec novi direktor «Virkoma»

        25.04.2003.         899 pogleda
Opozvan Kovačević, Krašeovec novi direktor «Virkoma»
VIROVITICA, 25. travnja – Uz suzdržane glasove predstavnika općina Lukač, Špišić Bukovica i Gradina, Skupština komunalnog poduzeća «Virkom» opozvala je dosadašnjeg direktora Mirka Kovačevića i na njegovo mjesto (ovaj puta jednoglasno) imenovala Vladimira Krašoveca, dosadašnjeg pomoćnika direktora, koji je na direktorskoj funkciji u «Virkomu» bio prije Kovačevićevog dolaska 1998. godine.
Hoće li Kovačević ostati u «Virkomu» i pomoći novome rukovodstvu, Skupština će odlučiti naknadno, «kada se prikupe svi relevantni podaci». Do tada, bivši je direktor tražio da se poštuje zakonska odredba o otkaznom roku, otpremnini, mogućnosti korištenja neiskorištenog godišnjeg odmora... Kovačević, naime, nije imao menadžerski ugovor, kao se pretpostavljalo, ali niti bilo kakav drugi ugovor o radu, koji bi prilično olakšao sadašnju situaciju.
Skupština je saslušala i Kovačevićevo izvješće o radu u proteklih pet godina i njegovo viđenje situacije, te prihvatila izvješće o financijskim rezultatima poslovanja za 2002. godinu. Ta je godina, tvrdi sada već bivši direktor, po financijskom poslovanju bila najuspješnija u «Virkomu», no, ponovio je, nije ni očekivao da će ostati na toj funkciji bez obzira na rezultate jer, kaže, «politika ga je postavila i politika ga smjenjuje». Jesu li stvarno rezultati tako dobri i je li se zaista radilo po zakonu trebala bi utvrditi i revizija, budući da su članovi Skupštine odlučili pozvati revizore da «pročešljaju» poslovanje za 2001. i 2002. godinu.
«Virkom» će Kovačeviću morati isplatiti i 50.000 kuna štetu koja mu je nanešena protupravnom odlukom o opozivu 5. prosinca 2002. godine. Presudio je tako 6. ožujka ove godine Trgovački sud u Bjelovaru i odluka je postala pravomoćna, a kako naknada štete nije isplaćena u roku osam dana, kako je to pisalo u presudi, Kovačeviću će se morati platiti i zakonske zatezne kamate. Članovi Skupštine nisu željeli prihvatiti izvješće sa te sporne sjednice Skupštine, već su ga samo «primili na znanje». Gradonačelnik Ivica Kirin, novi predsjednik Skupštine komunalnog poduzeća, najavio je da cijeli slučaj neće ostati samo na ovome jer će Grad pokušati utvrditi tko je za sve odgovoran i od njega naplatiti odštetu jer, kaže, «neće građani plaćati nečiju nesposobnost i krive poteze».
Skupština je opozvala i dosadašnji Nadzorni odbor u kome su bili Mato Vukušić, Branko Svoboda i Robert Kiš, te u novi sastav imenovala Josipa Đakića, Željka Iharoša i Zdravka Kovačevića.
Na sjednici je trebao biti i dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Mato Vukušić, ali je ispričao nedolazak i poslao izvješće na desetak redaka u kome – sažme li se – piše da su «nadzirali rad po zakonu», a uz njega kraće obrazloženje da se «zbog uskršnjih blagdana» Nadzorni odbor nije uspio sastati i napraviti nešto više.
Odlazeći s mjesta direktora Mirko Kovačević je podijelio i pismo naslovljeno «Na kraju umjesto zaključka», u kome, između ostaloga, piše: «Slutim u dubini svoje duše da će se povijest ponoviti i stahujem za sudbinu Virkoma i grada Virovitice koji će ponovo poslužiti kao «samoposluga» ljudima iz sjene koji povlače loše poteze vodeći računa samo o vlastitom interesu (kako devastirati i uzeti što više samo za sebe a sada im se za to pruža izvanredna šansa)».

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.