Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Dossier Bolnica

Općoj bolnici Virovitica donirana oprema za liječenje prijevremeno rođene djece

  vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak           27.07.2016.         6718 pogleda
Općoj bolnici Virovitica donirana oprema za liječenje prijevremeno rođene djece

Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić” na čelu s predsjednicom Željkom Vučko, donirali su opremu vrijednu 200 tisuća kuna za liječenje prijevremeno rođene djece.

Sredstva su donirana u sklopu nacionalne humanitarne akcije “Palčić gore”, Kluba roditelja “Palčić”, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba.

Virovitičkoj bolnici doniran je inkubator za novorođenčad tzv. žirafa, monitor vitalnih funkcija, dva perfuzora, aparat za potporu disanju novorođenčadi tzv. SIPA uređaj.

Dodjeli ove opreme prisustvovala je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, voditeljica Dječjeg odjela OB Virovitica dr. Edita Smiljanić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ Emina Kovač, zdravstveni djelatnici, kao i predstavnici donatora.

Naime, u sklopu ove humanitarne akcije, sredstva za virovitičku donaciju, su prikupljena u suradnji sa: tvrtkom Acceleratio d.o.o. iz Zagreba, Media grupom d.o.o. iz Koprivnice, na humanitarnom koncertu u mjestu Kali na otoku Ugljanu, Dječjim vrtićem ”Radost” iz Jastrebarskog.

O dobivenoj donaciji, ravnateljica Opće bolnice Virovitica, Mirjana Peček je kazala.

– Ovo je zaista hvale vrijedna donacija. Zahvalila bih se donatorima i Klubu roditelja nedonoščadi ”Palčić” u ime Opće bolnice Virovitica, zaposlenika Odjela za pedijatriju i dr. Smiljanić na ovoj donaciji. Ta će oprema doprinijeti povećanju kvalitete zdravstvene zaštite u zbrinjavanju naših najmanjih pacijenata.

Voditeljica Dječjeg odjela dr. Edita Smiljanić je rekla.

– Dobili smo krasan inkubator. tzv. ”žirafu”, monitor vitalnih funkcija, dva perfuzora, SIPA uređaj potpori disanju novorođenčadi. Ovo je još jedan iskorak prema naprijed i po ovome možemo parirati u liječenju najmodernijim bolnicama u RH. Što se tiče dječjeg odjela, posjedujemo vrhunsku opremu i još očekujemo ultrazvučni aparat koji bi nam jako dobro došao. Ovakve stvari koje smo dobili, koristite će nam za djecu koja se rode prijevremeno, za onu rođenu prije 34 tjedna starosti, onima kojima treba potpora u disanju. Do sada smo takvu djecu morali voziti u Zagreb, a sada to neće biti potrebno. Godišnje takvih slučajeva transporta imamo za dvanaest do dvadesetero djece. Time se novorođeno dijete ne traumatizira odvajanjem od majke, a niti roditelji nemaju dodatne troškove puta – informirala nas je dr. Edita Smiljanić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Vesna Babic-Ivancic
28.7.2016. 8:09
Hvale vrijedna akcija, donacija. Sretno.


Još iz kategorije Dossier Bolnica