Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Suhopolje

Općina Suhopolje ne uređuje okoliš oko pravoslavnih crkava i groblja

        02.04.2012.         3878 pogleda
Općina Suhopolje ne uređuje okoliš oko pravoslavnih crkava i groblja

Predsjednik  vijeća Srpske nacionalne manjine Općine Suhopolje  Borislav Kukić uputio je Općini Suhopolje pismo namijenjeno prije svega referentu za komunalnu djelatnost.. O propustima na koje upozorava raspravljalo se na sjednicama Vijeća.  O mnogima problemima  općinske strukture su već upoznate, ali nisu reagirale.

U selu Pivnica, na primjer,  Šumarija je zakrčila i razrovala put do pravoslavnog groblja pa se sahrane pokojnika nisu moguće dostojno obavljati, a u  selu Gaćište i dalje se napasa stoka ispred pravoslavne crkve. U selu Borova košnja pravoslavnog groblja jedno je vrijeme obavljana svaki drugi put u odnosu na katoličko. Zatim se kosi na sam praznik pravoslavne Velike Gospoine ili koji dan kasnije, što onemogućava posjet na groblje gostima koji taj dan dolaze, jer je to tradicionalna višegodišnja slava sela.

I posljenji primjer, kanal od približno 200 metara dužine ispred dabrovačkog mosta nije pročišćavan od kako je iskopan,  gotovo 40 godina. Činio je to Borislav Kukić  a do danas mu nije priznata naknada iako je o tome u više navrata obavijestio općinske vlasti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ciklama
18.4.2012. 9:07
našao se tko će se brinuti o srpskim grobljima.........kad si poslednji put bio na groblju i u crkvi ..........mislim da želiš da ti općina čisti kanal oko kuće..........
tarik
3.4.2012. 9:55
Pa ako su to tvoja groblja put pod noge brate mili.
konjica
3.4.2012. 7:41
jeste li "videli" ne srpska groblja po srbiji.....niste....niste jer su uređena bagerom....braćo srbi pokažite "primerom" pa uredite prvo naša groblja u srbiji i bosni kako želite vidjeti vaša.....


Još iz kategorije Suhopolje