Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Prosvjeta

Općina plaća predavača informatike u Gornjem Bazju

  mm,sbg           04.11.2003.         1070 pogleda
Općina plaća predavača informatike u Gornjem Bazju

skola u gornjem bazju, jesen 2002.GORNJE BAZJE, 4. studenoga – Danas je u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju nakon više od godinu dana otključana informatička učionica i oko 380 učenika konačno će učiti informatiku i iskoristiti svoje besplatne minute na Internetu! Priču o ovoj školi i učionici informatike gdje je više od godinu dana bilo zaključano 17 novih kompjutora, dar Ministarstva prosvjete i sporta, pisali smo prije petnaestak dana.
Razlog što učionica ranije nije bila u funkciji bila je činjenica da Ministarstvo prosvjete i sporta već drugu godinu za redom nije dalo suglasnost za zapošljavanje učitelja informatike.
Sada je u cijelu priču «uskočila» općina Lukač.
«Za zaposlenje predavača informatike iz općinskog proračuna izdvojili smo 4000 kuna za studeni i prosinac. O satnici će odlučiti ravnateljica. Hoće li novi zaposlenik ostati u školi do kraja školske godine, odlučit će Općinsko poglavarstvo u siječnju», rekao nam je u telefonskoj izjavi Marijan Moslavac, načelnik lukačke općine.
Budući da je gospodin Moslavac i jedan od kandidata s liste HSS-a za predstojeće parlamentarne izbore, nadamo se da nije u pitanju samo predizborni potez lukačke općine i da će Općinsko poglavarstvo, kada u siječnju bude odlučivalo nastaviti dalje ili ne ovu praksu, imati na umu da vrijeme brzo leti i da će uskoro i lokalni izbori i da im – pokaže li se sve samo kao predizborni trik – takva odluka može biti više na štetu nego korist.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta