Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Bolnica

Opća bolnica Virovitica: Program plus smanjio liste čekanja

  bolnica-virovitica.hr           16.06.2015.         2858 pogleda
Opća bolnica Virovitica: Program plus smanjio liste čekanja

Umjesto 122 dana, koliko su pacijenti Opće bolnice Virovitica početkom veljače ove godine čekali na ultrazvuk srca, danas termin mogu dobiti za manje od 15 dana. Rezultat je to Programa plus, kojega Ministarstvo zdravlja provodi kako bi smanjilo dugotrajne liste čekanja. Dodatnim angažmanom liječnika, medicinskih sestara i tehničara koji pacijente pregledavaju izvan radnog vremena, liste su smanjene za gotovo sve preglede, dijagnostičke i terapijske postupke. 

Prije četiri mjeseca na listi za ultrazvuk štitnjače 170 pacijenata na pretragu je čekalo u prosijeku 100 dana.Lista je do kraja svibnja smanjena na 28 pacijenata koji na termin čekaju gotovo 7 puta kraće – samo 15 dana. Dobre rezultate bilježi Odjel za gastroenterologiju – na gastroskopiju se umjesto 15, u prosjeku, čeka 7 dana,  a kolonoskopiju pacijenti umjesto  47 dana, koliko se čekalo početkom veljače, sada mogu obaviti, u prosjeku, 13 dana nakon upisivanja.

Zahvaljujući Programu plus manje se čeka na ultrazvuk dojke i mamografiju te prvi pregled kardiologa, kojega je moguće obaviti već dan poslije upisa. Pacijenti koji se danas upišu za ultrazvuk dojke, na red će doći za 9 dana.

U Općoj bolnici Virovitica u sklopu Programa od početka njegova provođenja, 11. veljače, do kraja svibnja ove godine, obrađeno je 1699 pacijenata. Program plus provodi se do kraja lipnja, a prema najavama Ministarstva zdravlja, produživati će se sve dok bude postojala potreba.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ban88
5.7.2015. 11:46
Program minus dva odjela orl i psihijatrija


Još iz kategorije Dossier Bolnica