Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Opasno i sporo zbog rupa i ušorenih sela

  D. Š./Večernji list/Foto: M. Šantoši/PIXSELL           13.04.2011.         2289 pogleda
Opasno i sporo zbog rupa i ušorenih sela

Državna cesta D2, 'Podravska magistrala, koja prolazi po cijeloj dužini Virovitičko-podravske županije, najopterećenija je tranzitnim teretnim prometom na dionici od Virovitice do Slatine. Tom cestom dnevno prođe od 10 do 12 tisuća motornih vozila, pa je D2 jedna od najprometnij cesta u Hrvatskoj.

 Zima je ostavila rupe na peopterećenoj prometnici koja nije prilagođena za toliki teretni promet, pa su djelatnici Hrvatskih cesta iz Bjelovara krenuli s krpanjem opasnih rupa. U isto vrijeme cestari iz Osijeka započeli su s obnovom kolnika na dionici državne ceste D34 od Slatine do Čađavice, pa se vozačima, koji putuju prema Osijeku, kao najbrža i najsigurnija cesta preporuča državna ceste D2 od Slatine prema Našicama. 

Građani Virovitičko-podravske županije već više od deset godina traže da političari pokrenu planirani projekt izgradnje brze ceste na pravcu: Ormož - Korpivnica - Virovitica - Slatina - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok koja bi vozačćima osigurala brže i sigurnije putovanje mimo ušorenih slavonskih sela kroz koja sada prolazi državna cesta D2.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
16.4.2011. 21:56
Mršić: Država je privatnicima kupila vozila i platila radove
Zvonimir Mršić u Bjelovaru optužio vladajuće zbog
bjelovarsko-podravskog ipsilona.

Istupajući kao član predsjedništva stranke na konvenciji županijskog SDP-a u Bjelovaru Zvonimir Mršić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice dotakao se i svoje, u posljednje vrijeme; omiljene teme izgradnje auto-ceste, takozvanog bjelovarsko-podravskog ipsilona.

Podsjećajući da mu vladajući unatoč njegovu traženju nisu željeli pokazati ugovor između investitora Hrvatskih auto cesta i izvođača radova, pravdajući to poslovnom tajnom, kazao je da je ipak svojim kanalima dobio ugovor i pregledavajući ga shvatio zašto ga kriju od javnosti.

- U ugovoru stoji da će izvođač radova za obavljanje nadzora nad gradilištem kupiti ukupno četiri vozila investitoru, dva za dionicu prema Bjelovaru i dva za onu prema Koprivnici, ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna – tvrdi Mršić napominjući da nema nikakve logike da Hrvatske auto-ceste podižu kredit koji će u konačnici otplaćivati hrvatski građani da bi platile izvođaču radova vozila koja i sami mogu kupiti a pritom već imaju svoj vozni park.

Tvrdeći da je to tek jedan od razloga zašto se krije ugovor i da ih vjerojatno ima još čitav niz drugih, Mršić ističe da je
skandalozno i to da je ugovor sklopljen prije nego se uopće zna gdje je trasa auto-ceste, prije nego imamo troškovnike i prije nego imamo glavni izvedbeni projekt. Tvrdeći da je sve samo jedna velika fikcija Mršić poziva vladajuće da to demantiraju ako uopće imaju za to argumente.
anakonda
13.4.2011. 17:14
29.05.2006| Glas Slavonije

Podravska brza cesta do 2010. godine
VIROVITICA - U Virovitici je održana javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš Podravske brze ceste za dionicu Virovitica – Slatina.
Bilo je to prvi put da se brza cesta koja će povezati Varaždin i Ilok predstavlja javnosti. Uz lokalne dužnosnike o tome su govorili stručnjaci iz Hrvatskih cesta, Zavoda za prostorno planiranje iz Osijeka i osječkog Instituta za građevinarstvo.

Prema riječima Tomislava Plehanovića iz Instituta za građevinarstvo, bit će to cesta slična autocesti s četiri traka, dva odvojena kolnika, zelenim pojasom, žičanom ogradom i bez zaustavnih trakova.

Dopuštena brzina bit će 100 kilometara na sat, a u prometu neće moći sudjelovati traktori, biciklisti i pješaci. Kapacitet ceste bit će 20.000 vozila dnevno, a gradnja će stajati 400 milijuna kuna. Radovi bi trebali početi 2007. i završiti do 2010., kada će biti puštena u promet.

Tada će Podravska magistrala konačno biti rasterećena, tranzitni promet više neće zagušivati gradove i sela, a iz Virovitice u Slatinu moći će se stići za petnaestak minuta. Cesta će, osim toga, umnogome pomoći bržem povezivanju Virovitice s Varaždinom i istočnom Slavonijom.

Svi oni koji žele iznijeti svoje primjedbe na brzu cestu, mogu to učiniti do 2. lipnja uvidom u cjelovitu dokumentaciju u zgradi Županije te u Slatini u prostorijama Grada svaki radni dan od 8 do 14 sati.(G.G.)

treba li ovo komentirati???????????????
za sve su to zaslužni političari ZNA SE koji!!!!!!


Još iz kategorije Slatina