Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Književnost

Onaj koji otvara vrata, treći roman Marine Mađarević

  nc           14.04.2022.         3139 pogleda
Onaj koji otvara vrata, treći roman Marine Mađarević

Virovitička književnica Marina Mađarević online promocijom najavila je svoj treći roman. Nakon dvaju romana za djecu i mlade (Noć knjige: nemoguće i svemoguće, 2017.; Zašto sveti Lovro plače, 2021.), Mađarević objavljuje svoju prvu prozu za odrasle. Roman ''Onaj koji otvara vrata'' objavljuje Naklada Cranium iz Zaboka, a uredili su ga književnica Jelena Hrvoj te Danijel Fiket.

Kako navode iz Craniuma, „roman ''Onaj koji otvara vrata" dirljiva je priča o međuljudskim odnosima i minulom vremenu. Kroz priču pratimo dvije paralelne radnje u dva različita vremenska perioda i dva potpuno različita vjerovanja. U sadašnjosti pratimo mladića imena Nikola, koji kroz svakodnevne obiteljske probleme pokušava pronaći sebe. Potpuno nezainteresiran za okolinu, Nikola nailazi na Ferdinanda koji je sve samo ne ono što se na prvi pogled čini. Naime, Ferdinand je duh iz minulog vremena. Uskoro nas priča vodi u Ferdino vrijeme gdje upoznajemo ljude, tradiciju i nemile događaje koji su se odvijali u Slavoniji za vrijeme Drugog svjetskog rata. No, upoznajemo i dirljivu priču jedne predivne ljubavi koja se nikada nije smjela dogoditi.

Intervju s autoricom možete pogledati na Facebook stranici Naklade Cranium. Da ne ponavljamo ovom zgodom, u tom je intervjuu Marina sve rekla.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Književnost