Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Aktualnosti

Olujni vjetar u Slatini srušio krov na nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil: 'Sekunde su bile u pitanju, sve je zamalo palo na unuku i kćer'

  Željko Rukavina/24sata.hr           29.10.2017.         3484 pogleda
Olujni vjetar u Slatini srušio krov na nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil: 'Sekunde su bile u pitanju, sve je zamalo palo na unuku i kćer'

Na žalost dogodilo se ono na što smo susjed I.Š. (42) i ja upozoravali prije sedam godina - da će kuća koja je na mojoj lijevoj međi i koja je minirana za Domovinskog rata nekoga zatrpati. Na sreću kći i unuka su možda desetak sekundi ranije ušle u kuću, prije nego što je vjetar bacio lijevu stranu krovišta na našu nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil i sve što je bilo ispod, kazao nam je u nedjelju Slatinjanin Stevo Relić (66), koji živi u 3. Cvjetnoj ulici na broju 8 pišu 24.sata.hr

Kako nam je rekao u 10.30 sati čula se strašna lomljava i Opel Corsa, te dva bicikla ostali su zatrpani ispod nadstrešnice koju je srušio susjedom krov kojeg je bacio vjetar. 

Naime, prije nekih sedam godina, djevojčica iz susjedstva je stradala od pada daske s ruševne katnice koja se nakon miniranja jedva drži. Relić je tada djevojčicu predškolskog uzrasta odnio u Dom zdravlja, ali je srećom imala lake ozljede. 

I. Š., koji živi preko puta i ima dvoje male djece, zajedno je s Relićem otišao u Gradsku upravu kako bi ih upozorio na problem i opasnost od kuće čiji se vlasnik prije 26 godina iselio iz Hrvatske. 

- Izašli su na lice mjesta i zaključili kako kuću ne smiju dirati jer ona ima vlasnika koji nije dostupan. Nekako sam uspio dogovoriti s HEP-om, da premjeste električni vod koji je imao neizolirane žice, i na tome se zaustavilo - kazao nam je I. Š. 

U obitelji Relić su svi u šoku, jer se dogodilo ono što je bilo očekivano, jer se s ceste prostim okom vidi da je kuća u 'raspadu' i samo je pitanje vremena kada će se golema katnica rastepsti na sve strane.

Dok smo stajali na ulici, Relić nas je upozorio da maknemo automobil s ceste ispred kuće jer se dimnjak opasno ljuljao na vjetru i samo je pitanje jačine vjetra koji će ga baciti, kao što je u nedjelju bačeno krovište. Dio krova koji je pao na s lijeve strane katnice na Relićevu parcelu, je oštetio i plinsku instalaciju, ali hitnim pregledom je utvrđeno da na sreću plin ne curi. Time se izbjegla veća tragedija u kojoj netko nevin mogao izgubiti život zbog nemarnosti gradskih vlasti.

- Uz to što je ta kuća golema opasnost za sve koji prolaze ulicom, jer sam nekoliko puta sklanjao predmete koji su pali na prometnicu, tamo je i leglo zmija. Do sada sam ih četiri ubio koje su dopuzale u moje dvorište. Možda će ovo ipak biti nekakav signal da mjerodavni nešto učine, ali bojim se da će sve ostati na istom. Nakon pada krova i urušavanja nadstrešnice koja mi je uništila automobil zvao sam i komunalnog redara, ali mu se nije dalo izaći. Policija je korektno obavila svoj posao - kazao nam je uzrujani Stevo Relić, apelirajući na gradske službe da napokon nešto poduzmu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti