Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Poljoprivreda

Okusi zavičaja: Lidl započinje suradnju s 35 novih domaćih dobavljača

  vn           30.10.2023.         1585 pogleda
Okusi zavičaja: Lidl započinje suradnju s 35 novih domaćih dobavljača

Povodom obilježavanja 10. obljetnice uspješnog brenda Okusi zavičaja, trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je 35 novih domaćih dobavljača. Riječ je mahom o obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i malim proizvođačima iz svih krajeva Hrvatske. Suradnja je potpisana po završetku Lidlovog natječaja „Hrvatskih ruku djelo“, na koji se prijavilo ukupno 200 poljoprivrednih proizvođača prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Početkom prosinca Lidl će na svojim policama predstaviti kupcima stotinjak jedinstvenih proizvoda od 35 odabranih dobavljača – od domaćih tjestenina, eko brašna i ručno rađenih slastica preko kulena, sireva, vina, craft piva i maslinovih ulja pa sve do prirodne kozmetike i deterdženata.

U prigodnom okruženju seoskog gospodarstva Kezele, s pogledom na moslavačke ljepote, predstavljeni su novi Lidlovi partneri, proizvođači jedinstvenih domaćih proizvoda koji će se početkom prosinca naći na policama Lidlovih trgovina. Projektom „Hrvatskih ruku djelo“,Lidl je želio dodatno podržati obiteljska gospodarstva i druge male dobavljače iz cijele zemlje, pružajući im priliku da postanu Lidlovi partneri i na taj način plasiraju svoje proizvode diljem Hrvatske. Okupljenima su se na događaju obratili predstavnici Lidla, ali i nekoliko Lidlovih dobavljača:

 „Ispunjeni smo ponosom i zadovoljstvom jer danas popis svojih domaćih dobavljača obogaćujemo s još 35 imena i gotovo 100 uistinu jedinstvenih proizvoda. Još od dolaska na hrvatsko tržište, Lidl pruža snažnu podršku hrvatskom gospodarstvu, pa tako danas surađuje s više od 200 domaćih dobavljača, a njihov popis se svake godine povećava. Projekt Hrvatskih ruku djelo samo je nastavak poticanja domaće proizvodnje, a naša je misija i dalje raditi na širenju asortimana prirodnih, lokalno uzgojenih i održivih proizvoda“ – poručio je ovom prilikom Bojan Vuković, član Uprave za nabavu i marketing Lidla Hrvatska.

„Našu ljubav prema pčelama i prirodnim proizvodima je prepoznao i podržao Lidl koji nam je kroz natječaj Hrvatskih ruku djelo i njihovu mrežu trgovina omogućio da se približimo kupcima diljem Lijepe naše i ponudimo im kvalitetne hrvatske proizvode. Počašćeni smo povjerenjem koje nam je Lidl iskazao prepoznavši kvalitetu i trud koji ulažemo u proizvodnju i plasman naših proizvoda. Vjerujem da je ovo tek početak jedne duge i uspješne priče, baš kao ove koja stoji iza projekta Okusi zavičaja na čiju desetu godišnjicu smo se okupili“ – rekao je Dario Grahovac iz OPG-a Grapis.

Lidlov natječaj „Hrvatskih ruku djelo“ trajao je od 5.5. do 30.6.2023., a prijaviti su se mogli OPG-ovi, proizvođačke organizacije i drugi organizacijski oblici poljoprivrednika. Proizvođači su na natječaj mogli prijaviti više vrsta svojih proizvoda, uz uvjet da se radi o proizvodu hrvatskog podrijetla i vlastite proizvodnje. Ukupno je zaprimljeno 200 prijava, od kojih su odabrani 35 novih dobavljača.

Više o Lidlovim novim Lidlovim dobavljačima možete pronaći na linku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda