Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Priča

Oglas - kupujem auto

  Sanja Tkalčec           27.06.2018.         3791 pogleda
Oglas - kupujem auto

Zaključila sam da je mom limenom prijatelju i meni došlo vrijeme da se rastanemo. Sjećam se sa sjetom kao mu je zadnji brisač visio. Umjesto da veselo maše, objesio se kao rep potuljenom peseku. Pa bandera, ona zločesta koja mu se našla na putu i nanesla mu ozljedu prednjih lijevih vrata. Još i sad nosi ožiljke. Ah..tužni su rastanci. Ali treba krenuti dalje, recimo od Njuškala.

Nije lako odabrati dostojnu zamjenu. Gledam, tražim, njuškam i za oko mi zapne Kia Sportage. Zgodan autić. Kao i svakoj normalnoj ženi prvo što mi padne na pamet odabir boje. Ali te opcije u tražilici i filterima nema? Kako to? Kad biram cipele na internetu, obavezno se pojavi u uglu mogućnost odabira broja i boje ! Kliknem sim, kliknem tam..ali očito moram pogledati sve. Eto i prvog kandidata. Crveni. Daju i garanciju i to sedam godina. Odlično.

Jedino mi je cijena nekako malo visoka. 25 560 eura. Gdje nađoše ovih 60? Gledam dalje. Dva siva, ni to nije loša boja. Ista godina, ali turbo različita cijena. Zašto? U čemu je kvaka? Aha … kilometraža. Sad se već ponašam kao pravi znalac. Osim boje, bitna je cijena i kilometraža. Eto jednog koji bi zadovoljio moje kriterije, pod uvjetom da nađem sponzora.

Čitam karakteristike. Podešavanje volana i sjedala, mjerač vanjske temperature, brisač zadnjeg stakla..oho , pokazivači smjera u retrovizorima, nema više neželjenih susreta sa banderama! Odlično! Hm..senzor za kišu? Pa koji će klinac mi to? Kad pada kiša, vidim i sama pa uključim brisače. Hlađeni pretinac? Koji pretinac? Brrr i ovako sam zimogrozna, neću hlađenje. Hill holder , hm, nemam blage što mu to dođe. Follow me home? Čekaj malo, auto bi me trebao odvesti do kuće, a ne slijediti. Ili ja njega slijedim? To nema logike, nikakve. Mislim da ću odustati od potrage.

Kao ispriku, napisala sam kratko pismo mom starcu i zataknula ga za retrovizor.

"Dragi moj stari limenko, neka si ti meni bez brisača, propaljenih sjedala, neka ti volan vuče u desno, star si i ponekad ti zadnji lijevi kotač malo zablokira, ali tom svemu znam lijeka. Svim tvojim manama. Volim te baš takvog kakav jesi. Ova mlada generacija nije ti ni do koljena i vjerujem da ćemo se družiti dok nas smrt ne rastavi. Voli te tvoja Sanja."

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priča