Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Komentar

Odvezite se na referendum

  Bojana Božanić/Lider           03.08.2010.         1367 pogleda
Odvezite se na referendum

Nije istina da Vladini uredi i agencije ne rade ništa. Evo, na primjer, ured za središnju javnu nabavu objavio je oglas u kojem mole da im se javi tvrtka koja im može prodati 1103 automobila za tričavih 130 milijuna kuna. Bez PDV-a. S obzirom na to da oglas sadrži vrlo detaljan opis željenih limenih ljubimaca za šest ministarstava- kolika treba biti snaga vozila, koju dodatnu opremu moraju imati, procjenu kilometraže za iduće četiri godine kao i preferirane boje automobila- sastavljanje je zasigurno zahtijevalo puno vremena i angažman velikog broja djelatnika.

Istovremeno je ministar financija odaslao suradnicima zahtjeve za rezanje dvije milijarde kuna troškova jer navodno Vlada, usprkos zasluženom godišnjem odmoru, užurbano za jesen priprema rebalans s kojim kasni brat-bratu barem četiri mjeseca. Državni vozni park očito nije uključen u veliko kresanje troškova, ali su zato nagrabusila 254 znanstvena projekta za koje je Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa ukinulo financiranje. Naprosto si u ovakvoj krizi državnih financija nisu mogli dopustiti trošenje 20 milijuna kuna.za potpore sveučilištima.

No, uzet će se i drugima. Primjerice, uzet će se radna mjesta barem 100 tisuća zaposlenika u 484 poduzeća u kojima država ima udio i koji će ukidanjem socijalne klauzule biti spremni za prodaju. Sve te aktivnosti uvertira su u rebalans proračuna koji, uvjerava nas državni vrh, nipošto neće biti kozmetičke prirode. Naravno, ako se koalicijski partneri slože.

Cijeli tekst na Lider.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Komentar