Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Sport

Odvezena 1. MTB utrka

  Tonino Rađenović/Radio Orahovica           31.08.2009.         3390 pogleda
Odvezena 1. MTB utrka

ORAHOVICA - Najmlađi sportski klub u Orahovici, Biciklistički klub LOOD, bio je domaćin i organizator prve MTB utrke „Srednjovjekovnim stazama Orahovica 2009. koja je vožena obrocima Papuka. Na startu se našlo čak 68 vozača, od kojih je 67 završilo utrku,  iz gotovo cijele Slavonije.

Vozilo se obroncima Papuka sve do „Starog grada" , s  ciljem u podnožju Ružice grada. Prvi je kroz cilj prošao Dorijan Šimunović član Bicikslističkog kluba Festung iz Slavonskog Broda. Stazu dugu 26 kilometara Šimunović je prošao za 59 minuta i 40 sekundi.

„Svi smo prezadovoljni kako je to sve izgledalo za prvi puta. Vrijeme je bilo odlično, konkurencija također, staza i više nego dobra. Možemo slobodno najaviti da će naredne godine sve ovo biti na puno većoj razini „ - rekao je predsjednik BK LOOD Orahovica Robert Hofman.

Svoje oduševljenje nije krio niti orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio organizaciju zahvalivši se svim natjecateljima koji su stigli u Orahovicu.

„Orahovica je danas dobila još jednu turističku ponudu. Biciklizam, posebice ovaj brdski, cross conutry je u velikom usponu, a Orahovica je bogomdana za ovaj sport. Kilometri i kilometri staza nalaze se gotovo u samom gradu što je gotovo nezamislivo. Čestitam orahovačkim mladićima koji su sve to tako dobro organizirali, uz nadu da će naredne godine sve biti još i bolje" - rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je najboljim pojedincima u sve četiri kategorije podijelio medalje zajedno  sa sponzorom Slavonske lige Vladimirom Tesarijem.

Rezultati:

Veterani: 1. Siniša Crnčan (Maratin-Team D. Miholjac) 1:06:08, Marko Ljevar (BK Titan Pakrac) 1:06:20, Slaven Getoš (Extreme sport Osijek) 1:07:02.

Seniori: 1. Dario Danilović (BBK Požega) 1:00:52, Ivan Zeman (BK Titan Pakrac) 1:01: 48,  Tomislav Vapnar (BK Titan pakrac) 1:05:11....

Juniori: 1. Dorijan Šimunović (BK Festung Sl. Brod) 0:59:40, Matej Skuzin (BBK Požega) 0:59:41, Marko Batori (BBK Požega) 0:59:49.

Žene: 1. Ines Čuljat (maraton Team D. Miholjac)  1:33:02, Marina Bošnjaković (BK Lood Orahovica) 1:55:53, Tanja Kovač (Individualac) 2;12:50.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport