Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Virovitica

Oduzimanje prostora Gimnaziji – vrhunac bahatosti građevinskog kapitala

  Goran Gazdek           28.03.2019.         3957 pogleda
Oduzimanje prostora Gimnaziji – vrhunac bahatosti građevinskog kapitala

Pažljivim proučavanjem Urbanističkog plana uređenja središta grada dade se zaključiti da se želi devastirati prostor oko Gimnazije, trajno unerediti pogled i vizuru na najljepšu građevinu centra grada i do kraja uništiti već djelomično uništene sportske terene što je vrhunac bahatosti sprege gradske vlasti i građevinskog kapitala.

Urbanistički plan uređenja središta Virovitice predviđa oduzimanje prostora Gimnaziji, a ne proširenje što bi bilo za očekivati jer sadašnji broj i sadržaj sportskih terena ne zadovoljava minimalne pedagoške standarde. „Prvo su djeci oduzeli igralište profesori kako bi tamo napravili parkiralište za svoje osobne automobile, a sada im Grad oduzima površinu rukometnog igrališta kako bi privatni poduzetnik imao pristup do svog mastodonta što je nečuveno. To je jedino igralište veličine 20x40 metara u gradu za normalno igranje rukometa i malog nogometa i sada ostajemo bez toga“, kaže naš sugovornik.

Provedbenim planom predviđena je izgradnja stambeno poslovne zgrade oko lokala Muškić do Gimnazije. Izgrađenost parcele je 100 posto, a visina zgrade 16 metara, kao visina zgrade gimnazije. Pristup na parcelu je preko rukometnog igrališta iz Šenoine ulice. „Nečuveno je da Grad sam od sebe traži izgrađenost parcele 100 posto i još veći broj katova, a onda nam vele da nema betonizacije“, ogorčen je baš sugovornik.

Provedbenim planom predviđena je i izgradnja stambeno poslovne zgrade od pošte do Gimnazije, izgrađenost parcele također 100 posto, a visina zgrade također 16 metara.

Provedbenim planom predviđena je i izgradnja stambeno poslovne zgrade od Ljekarne do kuće Kovač (Cvjećarnica, Vip…), odnosno na prostoru bivšeg servisa Mandi. Izgradnja parcela je 100 posto, a visina zgrade, koja će zatvoriti prozore stanova na Ljekarni sa sjevera na kući Kovač s juga, 16 metara. Za cijeli taj blok od 30 postojećih stanova i 8 poslovnih prostora i 30 novo planiranih stanova predviđeno je malo parkiralište unutar bloka koje ne zadovoljava standarde. „Sva ta devastacija predviđena je jednom pogodovanju privatnom poduzetniku“, tvrde građani.

Pažljivo pogledajte Urbanistički plan uređenja središta grada, dostavite Vaša zapažanja gradskoj upravi, a javite i nama. Naši reporteri će Vas posjetiti i pružiti šansu da javno govorimo o devastacijama i pogodovanjima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.